Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı belli oldu. Erbakan, ittifaka dahil olmadan seçimlere girileceğini ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için YSK'ya başvuru yapacağını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılım ile ilgili kararı belli oldu.

Partinin genel başkanı Fatih Erbakan şu sıralar konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

"Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirdiğimiz kapsamlı istişareler sonucunda 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan seçimlere tüm bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak girme kararı almış bulunuyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bendeniz bugün YSK'ya başvuru yapacağım."

Ne olmuştu?

AK Parti ve Yeniden Refah partisi arasında yapılan görüşmeler "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusunu gündeme getirmiş ve iki parti arasında temaslar devam etmişti. 

Yapılan açıklamalar sonrasında Yeniden Refah Partisi ittifaka katılmak için 30 maddelik şart öne sürmüştü. 

Maddelerin arasında kendi logolarıyla seçimlere girilmesi, LGBT derneklerinin kapatılması, 6284 kalkması ( Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun), süresiz nafakanın kalkması ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi gibi maddeler vardı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal,  "AK Parti’nin kabul etmediği bir teklifimiz olmadı. Tüm maddelerimiz okundu ve hiç problem yok dendi." ifadelerini kullanırken AKP'li Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'nin ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı kanun ile ilgili de "Bu konuları hiç konuşmadık" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.