Yeniden Refah Partisi'nden Cumhur İttifakı kararı

Yeniden Refah Partisi'nden Cumhur İttifakı kararı
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı. HÜDA PAR'ın ise Cumhur İttifakı'nı dışarıdan destekleyeceği ifade edildi.

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı siyaset gündeminde yer alan konular arasında yer alıyordu.

Yeniden Refah Partisi ve Cumhur İttifakı arasında anlaşma sağlandı. 

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde ittifaka dahil olmadan seçimlere girileceğini ve cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamıştı. 

HÜDA PAR DIŞARIDAN DESTEKLEYECEK

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Ne olmuştu?

AK Parti ve Yeniden Refah partisi arasında yapılan görüşmeler "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusunu gündeme getirmiş ve iki parti arasında temaslar devam etmişti.

Yapılan açıklamalar sonrasında Yeniden Refah Partisi ittifaka katılmak için 30 maddelik şart öne sürmüştü. 

Maddelerin arasında kendi logolarıyla seçimlere girilmesi, LGBT derneklerinin kapatılması, 6284 kalkması ( Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun), süresiz nafakanın kalkması ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin getirilmesi gibi maddeler vardı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal,  "AK Parti’nin kabul etmediği bir teklifimiz olmadı. Tüm maddelerimiz okundu ve hiç problem yok dendi." ifadelerini kullanırken AKP'li Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'nin ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı kanun ile ilgili de "Bu konuları hiç konuşmadık" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.