Neden çocuklarınızı şımartmayı bırakmalısınız?

Neden çocuklarınızı şımartmayı bırakmalısınız?
Araştırmacılar ebeveynlerin risk ve yaralanmaya yönelik tutumları arasındaki bağlantıyı araştırdı

Bazı ebeveynler oyun alanında çocuklarının kayıp düşebileceği endişesiyle üzerinde duruyor.

Ancak bir araştırma, çocuklarınızın oyun oynarken risk almasına izin vermenin, aldıkları egzersiz miktarı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabileceğini öne sürüyor.

Araştırmacılar ebeveynlerin risk ve yaralanmaya yönelik tutumları ile çocuklarının günlük maceralı ve orta ila şiddetli fiziksel aktiviteleri (MVPA) arasındaki bağlantıyı araştırdılar.

Buna, yükseğe tırmanmak, çok hızlı bir şekilde bisiklete veya scooter'a binmek ve 'sert ve taklalı' oyun gibi aktiviteler dahil oldu.

Yapılan analiz, ebeveynlerin yüzde 78'inin risk toleransının düşük olduğunu ve annelerin yaralanma konusunda babalara göre daha fazla endişe duyduğunu ortaya çıkardı.

Bununla birlikte, ebeveynleri riskli oyunlara karşı daha toleranslı olan çocukların, günde 60 dakikadan fazla aktivite sınırına ulaşma ve maceracı bir şekilde oynama olasılıkları daha yüksekti.

Coventry Üniversitesi'nden baş yazar Alethea Jerebine şunları söyledi: 'Ebeveynlerin çocuklarını korumak istemesi anlaşılabilir. 'Fakat denge çok fazla bozulabilir.

'Bu çalışma, riskli oyunlara karşı rahat bir tavır sergileyen ebeveynlerin, önerilen miktarda günlük egzersiz yapma ihtimalinin daha yüksek olan çocuklarına sahip olduğunu gösteriyor.

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.