Ata İttifakı’nda kaç parti var? Ata İttifakı pusulada kaçıncı sırada?

Ata İttifakı’nda kaç parti var? Ata İttifakı pusulada kaçıncı sırada?
14 Mayıs seçimlerine Ata İttifakı çatısı altında katılan partiler ve ittifakın oy pusulasındaki yeri belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenecek 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine katılacak partiler ve ittifaklar kesinleşti. YSK’da yapılan kura çekiminde partilerin ve ittifakların oy pusulasındaki yerleri de belirlendi. Seçmenler, milletvekili seçimlerine sayılı saatler kala, ATA İttifakı'nın oy pusulasındaki yerini ve ittifakta yer alan partileri merak ediyor. Peki ATA İttifakı’nda kaç parti var? ATA İttifakı, 14 Mayıs seçimleri oy pusulasında kaçıncı sırada yer alıyor? İşte tüm bu soruların yanıtları…

ATA İttifakı hangi partilerden oluşuyor?

YSK’nın açıkladığı kararda yer alan bilgilere göre Ata İttifakı iki partiden oluşuyor. Zafer Partisi ve Adalet Partisi, Ata İttifakı’nın oluşturan siyasi oluşumlar olarak seçimlerde boy gösterecek.

ATA İttifakı oy pusulasında kaçıncı sırada?

YSK’da düzenlenen kura çekimi ile ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri de belli oldu. Buna göre; Ata İttifakı oy pusulasında 19. sırada yer alırken ittifak partilerinin kendi içlerindeki sıralamada belirlendi. Ata İttifakı’nın oy pusulasında ilk sırada Adalet Partisi, ikinci sırada ise Zafer Partisi yer alacak.

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan kaçıncı sırada?

Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın yeri ise geçtiğimiz hafta düzenlenen kura çekimi ile belirlenmişti. Sinan Oğan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 1. Tur seçimine 4. sıradan katılacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.