Emek ve Özgürlük İttifakı’nda hangi partiler var? Emek ve Özgürlük İttifakı oy pusulasında kaçıncı sırada?

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda hangi partiler var? Emek ve Özgürlük İttifakı oy pusulasında kaçıncı sırada?
14 Mayıs 2023 seçimlerine saatler kala seçmenler, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın oy pusulasındaki sıralamasını merak ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - Türkiye sandık başına gitmeye hazırlanırken, 28. Dönem Milletvekillerini seçmeye hazırlanan Türk seçmenler oy pusulalarında yer alan partilerin ve ittifakların sıralamalarını merak ediyor. En çok merak edilen ittifaklardan biri de Emek ve Özgürlük İttifakı oluyor. Peki Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs 2023 seçimlerine kaç parti ile katılıyor? Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 14 mayıs seçimleri oy pusulasındaki yer ne? İttifak içerisinde yer alan partilerin kendi içlerindeki sıralama nasıl? İşte tüm soruların yanıtları…

YSK’nın kura çekimi ile belirlediği oy pusulası sıralamasına göre, Emek ve Özgürlük İttifakı, uzunluğu bir metreyi bulan oy pusulasında 9. sırada yer alıyor. İttifak içerisinde ise iki ayrı parti yer alıyor. Emek ve Özgürlük İttifakı, Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) olarak iki ayrı parti ile seçimlere katılıyor. İttifak içerisinde yer alan iki partinin de oy sıralamasındaki yeri belirlendi. Buna göre, 9. sırada yer alacak Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde 1. sırada Yeşil Sol Parti, 2. sırada ise TİP yer alacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.