Cumhur İttifakı’nda kaç parti var? Cumhur İttifakı'ndaki partiler oy pusulasında kaçıncı sırada?

Cumhur İttifakı’nda kaç parti var? Cumhur İttifakı'ndaki partiler oy pusulasında kaçıncı sırada?
Cumhur İttifakı’nın seçime kaç parti ile gireceği ve bu partilerin oy pusulasında hangi sıralarda yer alacağı belli oldu. İşte cevabı..

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Cumhur İttifakı'nın oy pusulasındaki yeri ne olacak? Seçmenler, oy kullanmadan önce, seçime katılacak ittifakların ve siyasi partilerin, oy pusulasındaki sıralamalarını da merak ediyor. En çok merak edilen ittifaklardan biri de Cumhur İttifakı oluyor. Peki Cumhur İttifakı kaç partiden oluşuyor? Cumhur İttifakı 14 Mayıs 2023 seçimlerine kaç parti ile giriyor? Cumhur İttifakı'nın oy pusulasındaki sıralaması ne? Cumhur İttifakı'nın içerisinde yer alan partilerin kendi içlerindeki pusula sıralaması nasıl oldu? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları...

Milletvekilli Genel Seçimlerine katılacak partiler ve ittifaklar şekillenirken, partilerin oy pusulasındaki yerleri de belirlendi.

Cumhur İttifakı’nda hangi partiler var?

Cumhur İttifakı, 14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine dört parti ile katılıyor. İttifakta; Büyük Birlik Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi yer alıyor.

Cumhur İttifakı’nın oy pusulasındaki yeri ne oldu?

Cumhur İttifakı’nda yer alan dört partinin temsilcilerinin de hazır bulunduğu kura çekiminde çekiminde hem Cumhur İttifakı’nın pusuladaki yeri hem de ittifak oluşumu içerisinde yer alan partilerin kendi içlerindeki sıralamaları belli oldu. Kura çekimi sonucunda, Cumhur İttifakı’nın seçim pusulasında sekizinci sırada yer alacağı açıklandı.

Cumhur İttifakı partilerinin kendi içlerindeki oy sıralaması ne?

Cumhur İttifakı’nın pusuladaki yerinin belli olmasının ardından, oluşuma dahil olan partilerin kendi içlerindeki sıralama da kura çekimi ile belirlendi. Buna göre; Büyük Birlikte Partisi birinci, Adalet ve Kalkınma Partisi ikinci, Yeniden Refah Partisi üçüncü ve Milliyetçi Hareket Partisi ise Cumhur İttifakı’nın oy pusulasında dördüncü sırada yer alacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.