Nasıl sandık kurulu üyesi veya seçim gözlemcisi olunur?

Biliyorsunuz 14 Mayıs Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde P'yi hiçbir aday geçemediği için seçim ikinci tura ertelendi. ve ülkemiz genelinde gözlemcilere ihtiyaç vardır. Oyların sayılması, verilerin protokollere işlenmesi gibi süreçlerin uzun sürmesi, bazı bölgelerde gözlemci ve sandık görevlisi eksikliği gibi nedenler de sürece dahil olan herkes için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 'Ne yapabilirim?' anlamına gelir. bir soru sorun.

Sandık Kurulu görevlisi olmak için başvurabilirsiniz

Her oy sandığının üst kısmında bir oy kullanma istasyonu bulunur. Bu kurul, bir başkan, bir ihtiyarlar kurulu/heyet üyesi ve son milletvekili genel seçimlerinde en çok oyu almış beş siyasi partinin üyelerinden oluşur.
Siyasi partiler adaylık formları ile birlikte üyelerini YSK'ya sunarlar. YSK, gelen formları da inceler ve tüm sandık kurulu üyelerini atar. Sandık kurulu üyelerine ücret ödenir. Ayrıca bu dairenin üyeleri görevlendirildikleri sandıklarda da oy kullanabilirler.Eğer Sandık Kurulu üyesi olmak istiyorsanız, ilçenizdeki bir siyasi parti binasına gidip başvurularınızı tamamlayabilirsiniz. Bu başvuruların süresi ise bugün 17:00'da sona eriyor. O yüzden, acele etmelisiniz.

Müşahit olabilirsiniz

Sandıkta hesap vermenin bir başka yolu da tanık olmaktır. Tanık olabilmek için seçime katılan herhangi bir partiden tanık belgesi gerekmektedir. Söz konusu partiye üye olmak gerekli değildir.

Tanık olmak için Oy ve Ötesi, Türk Gönüllüleri gibi platformlara abone olabilirsiniz. Başvurunuzu değerlendirdikten sonra, herhangi bir bilgi ile sizinle iletişime geçeceklerdir.

Görev almasanız tutanakların sayım ve işleme sürecini vatandaş olarak takip edebilirsiniz

Tüm vatandaşlarımızın kanunlarla korunan hakkıdır. Ancak süreci takip ederken çalışanın işini zorlaştıracak durumlar yaratmamaya özen gösterin. Sakin ve saygılı bir iletişim sürecinin parçası olduğunuzdan emin olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi