CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen: Kabadayı ağzı ile olmaz

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen: Kabadayı ağzı ile olmaz
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın göreve geldiği iki yıl içerisindeki hizmetlerini anlattığı toplantıda "Alayınız gelin. Hodri meydan" çıkışına; CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, "Bu işler kabadayı ağzıyla konuşarak olmaz. 17 Mayıs’ta mecliste her şeyi zaten konuşacağız. Hodri meclis!" diyerek karşılık verdi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz geçtiğimiz hafta hizmette iki yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı yapmış ve hem eski CHP’li yönetim hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Yılmaz, İmamoğlu’nu "Başladığı noktada değil" sözleriyle eleştirmiş; kendisinden önceki yönetimin de enkaz bıraktığını ifade ederek özellikle çöp toplama hizmetleriyle ilgili eleştirileri sırasında "Alayınız gelin ben tek geleceğim. Bu konuyu tartışalım. Hodri Meydan!” demişti.


Öngörüleri neymiş?

Silivri CHP İlçe Başkanı Berker Esen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sözlere karşılık Damga’ya açıklama yaparak, "Öngörüleri neymiş? İmamoğlu 2 yıl önce hangi noktadaysa yine orda. Değişen tek bir şey yok. Tuzla’dan Silivri’ye kadar İstanbul hak ettiği hizmeti alıyor. Başkanımız bizleri dinliyor, projelerimizi önemsiyor. Silivri’ye katacağımız çok şey var; farkındayız. Vizyon sahibi olmadan eleştirmek çok kolay" cevabını verdi.


Ciddiye almıyorum

Esen, Başkan Yılmaz’a "vizyonsuz" diyerek, "İki yılda ne yaptınız bize bunu söyleyin. Silivri’nin öz kaynaklarıyla bu ilçeye ne yaptınız? Hayata geçirdiğiniz hangi projeniz var? Çöp toplamak, yerleri süpürmek bir belediyenin aslı görevidir. Bunları çıkıp hizmet diye anlatılmaz. İki yıl geçti; siz bu ilçeye vizyon katacak ne yaptınız? Silivri 2009 yılında CHP’nin göreve gelmesiyle ‘Belediyede ilk yüz gün’ ‘vizyon projeleri hayata geçirdi. Yüz gün değil iki sene geçti. Ortada algı yönetiminden başka hiçbir şey yok. Silivri algı yöntemiyle yönetilmez. Bu algı yönetiminin vatandaşta karşılığı var mı sizce? Bu konuşmaları ciddiye bile almıyorum" dedi.

Kendisiyle çelişiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Silivri Kavaklı Mahallesi'nde hazine arazisi tahsis edilen Maxicells İlaç Sanayi A.Ş.’nin kuracağı kan ürünleri fabrikasını da hatırlatan Esen "Karşımızda kendi kendiyle çelişen bir belediye başkanı var. Bakın Kavaklı’da yer tahsisi ile ilgili önce olumsuz düşündüğünü söyledi; sonra kalktı ‘Cumhurbaşkanımızın takdiri’ dedi. Sen bu şehrin şehri emini isen kararlı duruşunu göstereceksin. Atanmış bürokrat gibi davranmayacaksın. Kabadayı ağzıyla hodri meydan diyerek bu işler olmaz. Hodri meclis! Biz 17 Mayıs günü belediye meclisinde rakamlarla, dosyalarla konuşacağız" diye konuştu. Esen, bundan sonraki süreçte her meclis toplantısı sonrası basınla da bir araya geleceklerini ifade etti. MÜGE CESUR ÖZMEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.