Eşit ve adaletli hizmet veriyoruz

Eşit ve adaletli hizmet veriyoruz
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 14 Şubat Sevgi Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Severek yapılan her işin sonunda mutlaka başarı vardır. Hizmetlerimizi kimseler için değil, herkes için yaparak gece gündüz demeden eşit ve adaletli hizmetler üretiyoruz” dedi

Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Çiğdem Çınar, "15-16 yıldır sosyal sorumluluk projeleri içinde yer alıyorum. Bunlar benim doğduğum ve büyüdüğüm yerde yaşanan ve normal olarak karşılanan durumlardır. Sosyal yardım projelerinde olmak şart koyulmaması gereken bir konudur. Hayatımızdan fedakârlık vermek bana normal geliyor. Ben hayatımı bu şekilde yaşadım. Kimin yardıma ihtiyacı varsa hep orada oldum. Bu özelliğim okul hayatım boyunca her alanımda oldu. Derneklerle hayatıma kattığım bir şey değil. Derneklerin ve vakıfların bana kattığı, işin prosedüründe daha tecrübeli olmamı sağladı. Hayatımın temel parçalarından biri olduğu için asla kopmayacağım" açıklamasını yaptı.


Bana doğru gelmiyordu

"Kent konseyine kadın meclis başkanı olma konusunda, daha önce Esenyurt Belediyesi yöneticilerinin içinde faaliyet gösteren bir konseydik. Bu bana çok doğru gelmiyordu" diyen Çınar, "Bir oluşum olduğunu görüyorduk fakat bu oluşumun bizi nasıl temsil ettiğini göremiyorduk. Esenyurt kültürlerarası değişim konusunda çok büyük bir ilçe. Burada da kadınlar hakkındaki düşüncelerin aynı olduğunu, ataerkil toplumun devam ettiğini gördüm ve bir şeyler yapılması gerektiğini düşündüm. Kadınların içindeki o inancı ortaya çıkarmamız gerekiyordu. Biz bunu birçok kadınımızla birlikte aştık. Burada en sevdiğim diğer bir konu ise, Esenyurt’ta her alanda bütün temsilciliklerimizin olması ve hiçbir siyasi parti gözetmeksizin faaliyet gösteriyor. Bu kapıdan her kim giriyorsa siyasi görüşünü bir tarafa bırakıyor ve paydaş olup birlikte tartışıyoruz" ifadelerini kullandı.


Bizler icracı kurum değiliz

Amacının Esenyut’a bakıldığında kadınların oluşturduğu bir gökkuşağının parçası olması gerektiğini söyleyen Kadın Meclis Başkanı Çınar, "Benim amacım kadınlara fırsat verildiğinde çok şey başaracaklarını göstermek. Kadınların bilinçlenmesi ve öğrenmesi çok önemli bir konu. Bir toplumu değiştirmek istiyorsak önce kadını değiştirmek gerekiyor çünkü kadın değişirse annesi, eşi, çocuğu, komşusu onunla birlikte değişir. Cesur kadın demek geleceğin cesur çocukları demek. Bizler şuanda Türkiye’nin en iyi kent konseyi içindeyiz çünkü güçlülük ve doluluk bakımından oluşturulmuş tam bir kadromuz var. Bizler icracı kurum değiliz, aracı bir kurumuz. Halktan gelen talepleri, çözülecek veya çözülmeyecek konuları tespit edip Esenyurt Kaymakamlığımıza veya Esenyurt Belediye Başkanımıza iletiyoruz. En büyük amacımız toplumun ruhunda ve kalbinde olan güzellikleri ortaya çıkarmaktır. Yardımlaşmak, dayanışmak ve soframızdaki ekmeği paylaşmak bu toprakta yaşayan her insanda vardır. Bizler unuttuğumuz eski duyguları ortaya çıkararak, birlik ve birliğimizin artması için uğraşıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.