Volkan Yılmaz gözyaşlarını tutamadı

Volkan Yılmaz gözyaşlarını tutamadı
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Mertcan Kaya ile ilgili konuşurken meclis kürsüsünde gözyaşlarına hakim olamadı.

Silivri Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün belediye meclis salonunda yapıldı. Silivri Belediyesi çalışanı Akın Kaya’nın oğlu Mertcan Kaya (23) geçtiğimiz günlerde Kumluk Mevki’nde kalabalık bir gurubun bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Ağabeyi de saldırıdan yara alarak kurtulmuştu.

Ders çıkarmalıyız

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından ardından yaşanan acı olayla ilgili açıklama yaptı. Yılmaz konuşmasında ‘Bazen kelimeler geliyor boğazınıza yutkunuyorsunuz. Mesai arkadaşımız Akın Kaya’nın evladı Mertcan Kaya çok elim bir şekilde yani dilim varmıyor söylemeye ama aramızdan ayrıldı. Bazı olaylar vardır; şehri bütünleştirir, sevince boğar. Bazı olaylar vardır o şehri hüzne boğar. Ama bazı olaylar vardır bu hüzünle beraber şehrin ruh halinde çok olumsuz izler bırakır. Onun için bu yaşadığımız olay da Silivri’de ki toplumsal ruh haline olumsuz etki yapmakla beraber bütün annelerin,babaların şapkasını önüne koyup düşünmesi gereken bazı konularda var. Nasıl oldu, kim yaptı, nasıl yaptı demeden bu toplumsal olayda hepimizin başına geleceğinden hareketle dersler çıkarmalıyız.’ dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Mecliste AK Parti Gurup Başkan Vekili Filiz Güler ve CHP Gurup Bakşkan Vekili Melih Yıldız’da aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Müge CESUR ÖZMEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.