Aytuğ Akdoğan: "Yalnız değilim ama kendimi yalnız hissediyorum"

Aytuğ Akdoğan: "Yalnız değilim ama kendimi yalnız hissediyorum"
Yazar ve Youtube yayıncısı olan Aytuğ Akdoğan konuk olarak katıldığı bir Youtube kanalında yalnızlık hislerini deşifre ediyor.

Yazar, Ot dergisinin Youtube kanalına konuk olduğu bir bölümünde yalnızlık hisleri, sinema, toplum, edebiyatı elen alan konuşmalar yapıyor. Akdoğan, bu programdan yalnızlık üzerine bir anektod ile sosyal medyada gündeme geldi.

Çok genç yaşta kitapları yayınlanmaya başlayan genç yazar; Babala Tv isimli Youtube kanalında “Yeraltından Notlar”, Flu Tv isimli Youtube kanalında "Yazar Burada Ne Demek İstemiş" isimli çeşitli programlar iyice ünlenmesini sağladı.

Sosyal medyanın sevilen yüzlerinden Aytuğ Akdoğan'ın İnstagramda 200 bin üzerinde takipçisi bulunuyor.

Videoya yapılan; "Bu kadar güzel ifade edilebilirdi" , "Daha güzel ifade edilemezdi heralde" , "uzun zamandır hiçbirşeyde kendimi bu kadar net görmemiştim..teşekkürler" şeklinde yorumlar öne çıkıyor.

Aytuğ Akdoğan kimdir?

Aytuğ Akdoğan, 1992 Karamürsel doğumlu… Yazar, ilk defa henüz on yedi yaşında çıkarttığı ve Erdal Eren’e ithaf ettiği “Ben Hep 17 Yaşındayım” (Aralık 2009) adlı deneme kitabıyla isminden söz ettirdi. Diğer kitapları, “Ağladı ve Gözyaşlarını Öptüm”, “Ben, Hiçbir Şey” İkinci Adam Yayınları’ndan; "Duvar" Destek Yayınları ve ‘Sürgün’ Epsilon Yayınevi'nden çıktı.

18 Ağustos 1992’de, Karamürsel/Kocaeli’de doğdu. Emekli bir subay çocuğu olan Akdoğan, ortaokul ve liseyi farklı şehirlerde, farklı okullarda okumasının ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sinema eğitimi almaya başladı. Erdal Eren’e ithaf ettiği ilk deneme kitabı ‘Ben Hep 17 Yaşındayım’ 2009’da yayımlandı. Ancak tam olarak tanınmasını sağlayan kitabı ‘Ağladı ve Gözyaşlarını Öptüm’ (2011) oldu. Arka kapak yazısı Küçük İskender’e ait bu kitap, okurlar ve eleştirmenler tarafından çok beğenildi, ancak kitabevlerince ‘mahalle baskısı’ da denilebilecek illegal bir sansüre uğradı ve iade edilme sürecine girdi. Bir süre sonra okurların talebi doğrultusunda kitap tekrar raflardaki yerini aldı ve aynı hafta içinde ülkenin önde giden yazarlarından daha fazla satarak büyük bir rekora imza attı. Yazarın 2. kitabı "çok satanlar" arasında yer aldı.

Yeşil pasaportu ile 30'u aşkın ülkeyi gezdiğini ve burada romanına karakterler gözlemlediğini ifade ediyor. Zaman zaman dergilerde yazıları da çıkan Akdoğan bir süredir her gün yazma eylemine ara verdiğini hatta pek bir şey yazmadığını; Youtube'ta yaptığı ses getiren kitap üzerine yayınlardan çok daha fazla gelir sağladığını belirterek ara vermenin de yazarlık serüvenine dahil bir süreç olduğundan söz ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.