Takıntılarla yaşamak: Dikkat bu rahatsızlık sizde de olabilir

Takıntılarla yaşamak: Dikkat bu rahatsızlık sizde de olabilir
Sosyal medya fenomeni Esra Çelik bazı psikolojik rahatsızlıklarla ilgili kısa videolar çekmesiyle biliniyor. Çelik, son videosunda Obsesif Kompulsif Bozukluk(OKB) rahatsızlığına dikkat çekiyor.

OKB hastalığından bahsetmek gerekirse iki kavramla ele alınır. Obsesyon adı verilen takıntılı düşünceler, dürtü ve fikirler; kompulsiyon ise obsesyonların verdiği sıkıntıyı azaltmak için yapılan genellikle mantık dışı hareket veya zihinsel eylemlerdir.

İnsanlar arasında sık rastlanan obsesyonlar fişi çektim mi, ocağı kapattım mı, kapıyı kilitledim mi gibi kişinin güvenliğinden endişeli olma hali zamanından ve enerjisinden çokça kaybetmesine sebep olur.

Sosyal medyada paylaşılan videoya yorum yaparak insanlar kendi rahatsızlıklarını dile getirdiler. O yorumlardan öne çıkan birkaçına aşağıda yer verdik:

"Resmen videoda kendimi izledim"

"Fiş ile selfie şahane fikir"

"Keşke OKB'm böyle olsaydı temizlikten artık derim soyuluyor"

"Aynı ben bıktım artık bu durumdan"

"ocak sorunu bende de var . 15 dk harcadım . kapalı ama vazgeçemiyorum kontrolden."

"Aboow tam senin ki hiç bir şey ben "evi kitlediğimin videosunu çekiyorum" diyecektim. Ki senin de fotoğraf çektiğini gördüm"

"Allahım yaaa , harika bi video olmuş. Bendede ,OKB var la, gece eve dönünce musluğu kabadımmı kapamadımmı diye içim içimi yiyo , elimi yıkarken, ya koluma lavabodan seken su sıçradıysa diye her kolumu 6 kez, her el yıkamadada yüz yıkadığımı hesaba katarsak, 6 kez de yüz yıkarım, tabi bu rakamlar en azı , her el yıkamda el ve yüzemü sabunlarım yüzümü ikikez, el kolumu dirseğe kadar 3 kere her birini . Banyodan 3 saate, evden çıkıcakken iki saate çıkıyorum, bide ben erkeğim yani, bide kız olsaydım "

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.