Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'a veda ediyor! Her kararı kendi almak isteyince...

Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'a veda ediyor! Her kararı kendi almak isteyince...
Sezon başında Hollanda ligi takımlarından Fortuna Sittard'ın başına geçen Acun Ilıcalı, Başkanı Türk olan Işıtan Gün ile işbirliğine başlamıştı. Takım bu hafta ADO Den Haag'ı 3-0 yenerek ligde kalmayı garantiledi ancak Ilıcalı veda kararı aldı.

Acun Medya'nın sahibi olarak teleivzyon dünyasındaki başarısını futbola da yansıtmak isteyen ve bu sebeple de Işıtan Gün'ün başkanlığını sürdürdüğü Fortuna Sittard projesine başlayan Acun Ilıcalı, kulüpten ayrılıyor. Ilıcalı ile yapılan görüşmelerin ardından Ilıcalı artık kulüpte herhangi bir söz sahibi olmayacak.

Önemli isimleri getirdi

Ilıcalı, Fortuna'nın ana hissedarı olarak Işıtan Gün'den sonra gelecek ikinci isimdi. Hisselerin yüzde 85'ine sahip olan Gün, 25 yıldır tanıdığı Ilıcalı'yta yüzde 60 hisse vermek istedi. Buna karşılık, kulübe en az sekiz milyon avroluk yatırım sözü aldı. Ilıcalı liderliğindeki Fortuna, Eredivisie'nin orta sıralarında ligi bitirebileceği yönündeki planlama ile sezona başladı. Ilıcalı henüz KNVB (Hollanda Futbol Federasyonu) tarafından onaylanmamıştı ancak Sittard'da çoktan ısrarlı bir şekilde iş başı yapmıştı. Düzenli olarak antrenmanlara iki danışman gönderdi ve özel jetle birkaç kez maçlara geldi. Fortuna, bu sezon için Mats Seuntjens, Ben Rienstra ve Sebastian Polter gibi nispeten pahalı oyuncular getirdi. Başarılı televizyoncu, finansal olarak da arka planda bu transferlerle yakından ilgiliydi.
 


Görüşmeler sürüyor

VI'nin haberine göre Ancak işler istendiği gibi gitmedi. Her ne kadar sonuç alınsa da Acun Ilıcalı'dan istenen sadece sponsorluktu. Ilıcalı ise her kararı kendisi ve ekbiiyle vermek istedi. İpler de burada koptu. Ayrılık gerçekleşmek üzere. Şimdi asıl soru, bir devralmanın sekmesinin Fortuna için hoş olmayan sonuçlara yol açıp açmayacağı. Dedikodulara göre, Ilıcalı yatırmış olduğu para için geri ödeme talep etti ancak Fortuna tarafından reddedildi. Yönetim ise görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.