Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'un rakibi Beşiktaş Sompo Japan

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'un rakibi Beşiktaş Sompo Japan
Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin 5. haftası İstanbul derbisine sahne olacak. Arel Üniversitesi Büyükçekmece evinde Beşiktaş Sompo Japan'ı ağırlayacak. Peki maç saat kaçta ve hangi kanalda? İşte detaylar...

Sezona muhteşem bir başlangıç yapan ve oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet çıkarmayı başaran Arel Üniversitesi Büyükçekmece yarın sahasında Beşiktaş Sompo Japan'ı konuk edecek. Zorlu mücadele öncesinde son hazırlıklarını tamamlayarak karşılaşmayı bekleyen lacivert beyazlılarda hedef Türk Telekom karşısında elde edilen zaferi daha anlamlı kılabilmek adına Beşiktaş'ı da eli boş göndermek. Baş Antrenör Serhat Şehit yönetiminde yapılan son antrenmanda oyunculara rakibin zayıf ve güçlü yönleri anlatıldı. Evinde oynayacağı dört maçın sonuncusuna gelen Büyükçekmece eğer parkeden galip ayrılırsa Tahincioğlu Basketbol Ligi'ne yükseldikten sonraki en iyi sezon başlangıcına imza atacak.

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol - Beşiktaş Sompo Japan maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
İki İstanbul ekibini derbide karşı karşıya getirecek mücadele 13.00'te başlayacak ve Tivibuspor'dan canlı yayınlanacak.

İki takım arasındaki maçlar
Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol ile Beşiktaş Sompo Japan biri hazırlık karşılaşması olmak üzere toplamda 7 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu mücadelelerden 6'sını siyah beyazlılar kazanırken sadece 1'inde lacivert beyazlıların yüzü güldü. Büyükçekmece tek galibiyetini Tahincioğlu Basketbol Ligi'ne yükseldiği 2015-2016 sezonunda 96-85'lık skorla elde etti.

Maç seyircisiz
Yarın oynanacak olan İstanbul derbisinde tribünler boş kalacak. Geçen sezonun son maçında taraftarların sebep olduğu tribün olayları sebebiyle bir süre ara verilen karşılaşma sonrasında Arel Üniversitesi Basketbol evindeki ilk maçı seyircisiz oynamıştı. Bu yasak Beşiktaş maçı için de verilmişti. Bundan dolayı lacivert beyazlı takımın taraftarları yarınki mücadelede yerini alamayacak. Anadolu Efes maçı ise taraftarlara açık olacak.

Williams fırtınası!
Geride kalan 4 maçta performansıyla adından söz ettiren Devin Williams Büyükçekmece'yi taşıyan isim oldu. Türk Telekom karşısında 26 sayı ve 12 ribaundluk istatistikleriyle devleşen Amerikalı pivot bu karşılaşmada da takımının en önemli kozu. Williams ayrıca lig liderlerinin sıralandığı sayı krallığında 21.7 ortalamayla ikinci, 13.2 ribaund istatistiğiyle de ilk basamakta yer alıyor.

Asistte Armstead
Büyükçekmece Basketbol'un bu sezon kadrosuna kattığı yabancılardan biri olan Malcolm Armstead her ne kadar top kaybında ilk sıralarda bulunsa da asist krallığında zirveye oynuyor. Maç başına 5.7 sayı pası ile takım arkadaşlarına servis yapan Armstead Beşiktaş karşısında da bu formunu sürdürmek istiyor.

Beşiktaş'ın deplasman fobisi
Bu sezon ligde oynadığı 4 maçın 2'sini kazanan Beşiktaş dışarda galibiyet alamadı. Fenerbahçe ve Türk Telekom'a mağlup olan siyah beyazlılar Avrupa'da da Strazburg ve Neptunas deplasmanlarından eli boş döndü. Dusko Ivanovic'in talebeleri sadece Almanya'da Bayreuth'u yenebildi.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.