Bakan Bak: Sizden biriyim

Bakan Bak: Sizden biriyim
Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstinye Orhan Saka Amatörler Evi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Bak, “İçinizden biriyim, sizden biriyim çünkü ben de amatör spor kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yaptım” dedi

Siyasete girmeden evvel yönetiminde bulunan, yapımında çalışan Orhan Saka Amatörler Evi’nde spor kulüplerinin başkanları ve yöneticileri ile bir araya gelerek sohbet etti. Bakan Bak’ı TFF yönetim kurulu üyesi, TASK Başkanı ve İASKF Başkanı Ali Düşmez ve İASKF yönetim kurulu kapıda karşılayarak Bakanı evine hoş geldin diyerek karşıladılar. Amatör Spor Kulüpleri'ne Spor Bakanlığı tarafından verilecek ayni ve nakti yardım için kulüpleri bilgilendirme amacı ile yapılan toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra, Gençlik ve spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Mehmet Muharrem Kasaboğlu katıldı. Kulüplerin ilgi gösterdiği toplantıda Bakan Bak ile, birlikte yöneticilik yaptığı kulüp yöneticileri ile arasındaki diyaloglar gülüşmelere sebep oldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda, Bakan Osman Aşkın Bak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında amatör’e ayrı bir ilgi gösterdiğini belirterek, hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Evine hoşgeldin bakanım
Gençlik ve spor Bakanı ve yanındakilerin İstinye Amatör evine yaptığı ziyarette amatör evinin kapısında karşılandı. TFF Yönetim Kurulu üyesi, TASK Genel Başkanı, İASKF Başkanı Ali Düşmez Bakan Bak ve yanındakileri yönetim kurulu ile birlikte kapıda karşıladı. “ Evine Hoş Geldin Bakanım” diyerek karşılanan Bakan Osman Aşkın Bak yıllar önce görev yaptığı Amatör evine bu kez bakan olarak geldi.  İASKF yönetim kurulunun yanı sarı kulüp başkanları ve yöneticileri Bakan Bak’a büyük ilgi gösterdiler.

Spor dünyası için büyük şans
TFF yönetim kurulu üyesi, TASK Genel Başkanı ve İASKF Başkanı Ali Düşmez yapılan toplantıda ilk olarak konuşma yaptı. Başkan Ali Düşmez, Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Osman Aşkın Bak’ın Spor camiası için büyük şans olduğunu, hatta amatör spor kulüpleri içinde daha büyük şans olduğuna vurgu yaptı. Başkan Ali Düşmez “Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a evine hoş geldin diyerek karşıladık. Orhan Saka Amatör kendisinin gerçekten evi. Buranın yapımında büyük hizmetleri geçmiş bir kişi, Sadece yapımında değil, yapımından sonra da kulüp yöneticisi olarak görev yaptığı yıllarda tertip komitelerinde yer alan bir arkadaşımız. Amatörün içinden gelen ve sorunları birebir bilen bir kişi. Bundan dolayı spor camiası için ve hatta amatör spor kulüpleri için bir şans diyorum. Gençlik ve spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’ın işi gerçekten zor. Biz sadece İstanbul olarak bakıyoruz. Ama yaşadığımız bu coğrafyada birçok amatör spor kulüp var. Gençlik spor müdürlüğünün bir çok tesisi var, yapımı tamamlanan ve yapım aşamasında olan bütün tesisler kendisine bağlı ve bunların kontrollerini de kendisi yapıyor. Bugün burada yaptığımız bu önemli toplantıda kendisini aramızda görmekten mutluluk duyduk. Tüm Türkiye’deki amatör kulüplere ayni ve nakti yardım yapılacak olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bazı kulüplerimizin birkaç evrakı eksik. Kendisinden ricamız bu evrakların tamamlanmasına kadar bizlere bir iki gün daha süre vermeleri. Kendisi de amatör kulüplerde görev yaptı ve bu sıkıntıları da çok iyi biliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza yapılacak olan yardımdan dolayı teşekkür ediyorum ve bundan sonra ki yardımlarının artarak devam etmesini istiyorum” dedi.

Aranızdan biriyim
Toplantıda kulüp Başkanlarına ve yöneticilere hitaben konuşma yapmak için sahneye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak aranızdan biriyim diyerek konuşmasına başladı. Bakan Bak “ Bu amatör evine bakan olduktan sonra iki veya 3 gelişim ama bu ilk defa bu kadar kalabalık spor kulübü Başkanları ve yöneticileri ile birlikte oluyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu binanın yapımında bulunmaktan ayrıca memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. İçinizden biriyim,  sizden biriyim çünkü bende amatör spor kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yaptım. Hatta şuanda bile birlikte çalıştığımız kişilerle göz göze geliyorum ve onların da burada görmekten çok sevinçliyim. Birlikte çalışıp ta aramızda olamayan hayatını kaybeden birçok ağabeyimiz var. Onlara da buradan Allah’tan rahmet diliyorum. Amatör spor kulübü başkanları ve yöneticileri benim için birer kahramandır. Onlar gençlerimizi kötü yollara düşmesinler, kötü alışkanlıklar edinmesinler diye gecelerini, gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Benim için bu arkadaşlar kahramandır. Bende spor yapmanın karşılığını aldım. Eğer o dönemlerde benimde elimden tutmasalarda, eğer beni de spor’a yönlendirmeselerdi ben beklide karşısında bir Bakan olmayacaktım. Nerede ve ne olduğum belli bile olmayacaktı. Spor’un birleştirici özelliğinin yanı sıra her kötülüğün karşısında olmasından dolayı ayrıca mutluyum. Yöneticilik yaptığım dönemlerde hem Amatör federasyonda görev yapmış olmaktan da ayrıca mutluyum. Bundan dolayı içinizden, aranızdan biriyim diyorum” dedi.

Diyaloglar güldürdü
Spor Bakanı Dr.Osman Aşkın Bak konuşması esnasında eski günleri de yad etti. İstanbul Amatör spor kulüpleri federasyonda görev yaptığı dönemleri, kulüp yöneticiliği yaptığı dönemleri anlatırken, o dönemde birlikte çalıştığı arkadaşlarını da takılmadan edemedi. Bakan Bak “İyi ki amatör sporun içinde olmuşum, çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar edinmişim. Şuanda burada birçok simayı tanıyorum. Erokspor’da başkanlık yaptım dönemlerde yaşadığımız güzel anılar oldu. Çektiğimiz zorluklar oldu. Ama hepsi tatlı bir anı, tatlı bir tebessüm. Şu anda burada bulunan eski ağabeylerimiz var onlara da takılmadan yapamayacağım” demesinin ardından salonda gülüşmelere neden oldu. Karşılıklı sohbetlerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Osman Aşkın Bak’in ziyareti bitti.

Sorunlar çözüm bulacak
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın amatör spordan geldiğini belirterek, kendisinin kesin bir emrinin olduğunu belirtti. Bakan Bak “Çok şanslıyız ki Cumhurbaşkanımız da sporun içinden gelen biri. Kendisinin hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında spora katkıları ortada, hem de Cumhurbaşkanı olduktan sonraki katkıları ortada. Kendisinin bana kesin bir emri var, amatör spor kulüpleri asla ve asla reddedilmeyecek, istekleri incelenecek ve yapılması gereken yapılması doğrultusunda emir verdi. Bizde Bakanlık olarak sadece İstanbul değil, Türkiye’nin çeşitli yerlerine yaptığımız ziyaretlerde hep amatör kulüplerle bir araya gelerek sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.