Beşiktaş'tan Tapia sürprizi! Renato Tapia kimdir?

Beşiktaş'tan Tapia sürprizi! Renato Tapia kimdir?
Leroy Fer ile anlaşma sağlayamayan ve Hollandalı futbolcunun kulübü Feyenoord ile yola devam edeceği haberini alan Beşiktaş, Rotterdam temsilcisinde forma giyen bir başka isim olan Renato Tapia'yı gözüne kestirdi. Ancak Kara Kartal bu transferde yalnız değil. Peki Renato Tapia kimdir? İşte detylar...

Yeni sezonda ucuz maliyetli isimlere yönelen Beşiktaş'ta maksimum verim sağlanması konusunda önemli adımlar atılıyor. Yaz transfer dönemine damga vurması beklenen Leroy Fer'in Rotterdam temsilcisi Feyenoord ile sözleşmesini uzatması sonrası yeni bir isme yönelen Kartal, Hollandalı futbolcunun takım arkadaşı olan ve nisan ayında sözleşmesini fesheden Renato Tapia oldu. Şu an boşta olan Tapia için siyah beyazlılar bonservis bedeli ödemeyecek. Perulu oyuncunun bu transfer iddiası Beşiktaşlıları da heyecanlandırdı. Binlerce kişi Renato Tapia kimdir? sorusunu sorarak yanıt arıyor. Detaylar haberimizde yer alıyor.
 


Birçok talibi var

America Television; Celtic, Rangers, Cruz Azul, Boca Juniors ve Celta Vigo'nun da kadrosuna katmak istediği Perulu ön liberonun önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta forma giymek üzere olduğunu duyurdu. La Liga ekibi Celta Vigo'nun da ısrarla istediği Tapia'nın kısa süre içerisinde kesin kararını vereceği aktarıldı. 

renato tapia


Renato Tapia kimdir?

Tam adı Renato Fabrizio Tapia Cortijo olan Perulu futbolcu, 28 Temmuz 1995 tarihinde Lima'da dünyaya geldi. Furbola Club Esther Grande de Bentín kulübünde başladı ve Twente'nin dikkatini çekti. Ardından Hollanda ekibinin alt yapısına transfer oldu. İlerleyen senede de profesyonelliğe geçiş yaptı. 2015-2016 yılında 1.5 milyon euro karşılığında hakları Feyenoord'a satıldı. Willem II ile kiralık tecrübesi yaşadı. Bu sezon kulübüne geri döndü ve çıktığı 26 maçta 3 asist yaptı. 1.85 boyundaki milli oyuncu ön libero ve orta sahanın merkezinde forma giyebiliyor. Kariyerinde 1 Hollanda Ligi şampiyonluğu ve 2'şer de Hollanda Kupası ile Hollanda Süper Kupası bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.