Damjan Djokovic Kayserispor'da! Damjan Djokovic kimdir?

Damjan Djokovic Kayserispor'da! Damjan Djokovic kimdir?
Kadrosunda Silviu Lung, Cristian Sapunaru ve Denis Alibec olmak üzere üç Rumen futbolcu bulunduran Kayserispor, teknik direktörlüğe getirmeye hazırlandığı Dan Petrescu'dan sonra Romanya'dan bir ismi daha kadrosuna katıyor. Sarı kırmızılılar Damjan Djokovic ile anlaşmaya vardı.

Bu sezon elde ettiği sonuçlarla lig tablosunun sondan bir üstünde yer alan Kayserispor'da ligin geri kalanı için gerçekleştirilen transfer çalışmaları sürüyor. Sarı kırmızılılar Samet Aybaba ile yollarını ayırdıktan sonra Dan Petrescu'yu göreve getirmeye hazırlanırken görev yaptığı Cluj'dan bir ismi daha kadrosuna katıyor. Rumen ekibinin en önemli oyuncularından biri olan Damjan Djokovic pazartesi günü kendisini İç Anadolu temsilcisine bağlayan sözleşmeye imza atacak. Hırvatistan vatandaşlığının yanında Hollanda pasaportud a bulunan 30 yaşındaki oyuncu tam 7 dil biliyor.


Maestrosunu getirecek

Kayserispor'un bu sezon yaşadığı orta saha sorunlarına çare olabilmesi için transfer edilecek olan Damjan Djokovic, daha önce iki dönemde Dan Petrescu ile çalıştı. İstikrarlı görüntüsüyle dikkat çekiyor ve on üç sezonda Romanya şampiyonu olarak bunu kanıtladı. Adı daha önce Gazişehir Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir ile de anılsa da transferleri gerçekleşmedi. Ön liberonun yanısıra merkez orta saha bölgesinde de görev yapabilen deneyimli futbolcudan beklentiler büyük olacak.



Bugün geliyor, pazartesi imza

Sarı kırmızılıların CFR Cluj'dan renklerin bağladığı Damjan Djokovic'in menajeri dün İstanbul'a geldi. Kendisi de bugün Türkiye'ye ayak basacak. Pazartesi günü ise imza töreni ve basın toplantısı gerçekleştirilecek. Kendisi gibi daha önce Rumen liginde görev yapmış Marius Sumudica'nın takımı Gazişehir Gaziantep FK maçında kadroda olması bekleniyor.

damjan djokovic


Maaşı belli oldu

Romanya basınında yer alan haberlere göre Damjan Djokovic sezon sonuna kadar Kayserispor'dan 500 bin euro kazanacak. Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen 700 bin euroluk teklifi reddetti ve sarı kırmızılıların önerisi ile el sıkıştı. Ayrıca takım ligde kalırsa sözleşmesine de iyileştirme yapılacak.


damjan djokovic


Damjan Djokovic kimdir?

Damjan Đoković 18 Nisan 1990 tarihinde Hırvatistan'ın Zagreb kentinde doğmuştur. Ailesi savaş sebebiyle ülkeden göç etmek zorunda kalımştır. Bu sebeple vatandaşlığının da bulunduğu Hollanda'da başlamıştır. ADO Den Haag, Excelsior Rotterdam ve Sparta Rotterdam ile alt yapı kariyerlerinin ardından Spartak  Trnava ile ilk yurt dışı deneyimini yaşamıştır. Buradan İtalya'da Monza takımına imza atmıştır. Gösterdiği performansla birlikte daha da yükselen Hırvat futbolcu, Cesena ve Bologna formaları da giydi. 2013 yılında CFR Cluj'a kiralandı. İki sezon da Livorno'ya. Fransa kariyeri de yaşadı ve Ajaccio'ya geçiş yaptı. Adeta bir futbol gezgini olan 30 yaşındaki oyuncu Fürth ile Almanya'ya da ayak bastı. Spezia Calcio'da da yarım sezon geçirmesinin ardından ülkesine HNK Rijeka ile geri döndü. 2017-2018 sezonunda tekrardan CFR Cluj'a merhaba dedi.3 yıldır bu kulüpte oynuyordu. Boyu 1.90 cm'dir. Dirençli oyun stiliyle ön plana çıkan Kayserispor'un yeni transferi bu sezon 23 mücadelede  takımı için mücadele etti. BURAK ZİHNİ

UYARI: Bu haber Gazete Damga tarafından yazılmıştır. Kaynak göstermeden kullanmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum