Dört büyüklerin Google Trends'te transfer rekabeti

Dört büyüklerin Google Trends'te transfer rekabeti
Dört büyüklerin internet aramalarında da büyük bir rekabet yaşanıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un transfer dönemi başladığı günden bu yana en çok aranan terimler belli oldu.

İnternette milyonlarca kullanıcının yaptığı aramalar üzerinden şekillenen Google Trends verilerinde spor kategorisi de bir hayli ilgi görüyor. Süper Lig'in dört büyük kulübünün taraftarı başlayan transfer dönemi ile birlikte daha fazla sanal dünyada vakit geçiriyor ve takımlarının ilgilendiği oyuncular hakkında bilgi toplamak istiyorlar. Bunun en kısa yolu da birçok cihazın ana sayfasında bulunan Google üzerinden arama yapmak. Yazılan terimlerle birlikte oluşan hacim listeleniyor ve aldığı orana göre Türkiye'nin gündemini oluşturuyor. Peki dört büyüklerin karnesi nasıl? İşte detaylar...

Galatasaray: Ülkemizi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Galatasaray'ın geçen hafta başlayan transfer gündemi ile birlikte birçok kişi listesinde bulunuyor. Sarı kırmızılılar rakiplerinin çok üzerinde bir arama hacmi ile ilk sırada bulunuyor. Cimbom ile ilgili en çok arama Javier Hernandez, Adem Büyük ve Fabian Delph üzerinden yapıldı. En çok arama Kesecik, Karakoçak, Evrensekiz, Karşıyaka ve Paşaköy'den gerçekleşti.

javier hernandez

Fenerbahçe: Yeni sezonda ne yapacağı merak edilen ve önemli isimlerin yazıldığı Fenerbahçe'de de transfer harekatı başladı. Taraftarlar çubuklu formayı kimin giyeceğini öğrenmek için sürekli internette vakit geçiriyor ve son dakika bilgilerine ulaşmak istiyor. Sarı lacivertlilerin son bir haftada en çok aradığı terimler Dino Arslanagic, Fettah Tamince, Win Win çekiliş sonucu ve De Colo oldu. Arama yapılan bölgelerde ise lider Akören. Değirmendere, Kökez, Karaman ve Divarlı arkasından geliyor.

Dino Arslanagic

Beşiktaş: Şenol Güneş sonrasında yeni kadrosu merakla beklenen Beşiktaş'ın da gündeminde pek çok yıldız isim bulunuyor. Bunların başında da Sami Khedira geliyor. Tunus aısllı Alman futbolcunun adının dahi geçmesi siyah beyazlıları heyecanlandırdı. Kara Kartal ile ilgili en çok aram Douglas ile gerçekleşti. Sivasspor'da sezonu kiralık tamamlayan sambacının ardından Khedira ve Soteldo geliyor. Arama yapılan bölgelerde ise Siverek, Akçay, Van, Soma ve Bozüyük dikkat çekiyor.

sami khedira

Trabzonspor: Son olarak Rodallega'nın Denizlispor'a gitmesiyle forvette sadece Ekuban'ın kalması Trabzonspor'u harekete geçirdi. Salih Kavrazlı, Serkan irkilmez ve Muhammet Akpınar ile sözleşme imzalayan bordo mavililer bir de yabancı forvet takviyesi yapam amacında. Karadeniz ekibinde son günlere damgasını vuran isim ise Atakan Gündüz oldu. Gen. stoperden sonra Benjamin Moukando, Salih Kavrazlı ve Julio Tavares takip etti. Trabzonspor hakkında en çok arama ise Yeşilyalı, Karatepe, İshaklı, Pelitli ve Vakfıkebir'den geldi.

julio tavares

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.