Fenerbahçe'nin santrafor transferinde flaş gelişme! Bas Dost ile ilgili açıklama geldi...

Fenerbahçe'nin santrafor transferinde flaş gelişme! Bas Dost ile ilgili açıklama geldi...
Gelecek sezon kadrosunu önemli derecede yenileyecek olan ve şampiyonluk mücadelesi vermek isteyen Fenerbahçe'de santrafor mevkisi için yapılacak takviye kritik rol oynayacak. Vedat Muriqi'nin durumuna göre hücumun en uç noktasına yeni bir isimle anlaşmak isteyen sarı lacivertlilerin hedefi daha önce pek çok kez gündeme geldiği gibi Bas Dost oldu. Hollandalı golcünün menajeri transfer hakkında açıklamalarda bulundu.

Hayal kırıklıkları ile geçen sezonu taraftarlarına unutturmak isteyen Fenerbahçe'de yönetim ve teknik heyetin en kritik sınavı bugünden itibaren başlıyor. Transfer tescil döneminin resmen açılmasıyla birlikte imza attırılacak oyuncular takımın kaderini belirleyecek. Daha önce pek çok kez olduğu gibi adı Sarı Kanaryalar ile anılan Bas Dost ile ilgili olarak son günlerde yeni iddialar ortaya atılmış ve Alman basını yeni bir girişim olduğunu yazmıştı. Hollandalı golcünün menajeri Neuhaus Gunther de Gazete Damga'ya Süper Lig'den bir takımın ilgisini doğruladı.
 


Kararı birlikte vereceğiz

Oyuncusunun değerli bir isim olduğunu kaydeden Neuhaus Gunther; 'Kendisi için birçok teklif var önümüzde. Frankfurt'ta da kalmak ayır bir seçenek elbette. Geleceği hakkında henüz bir karara varmadık ancak en doğrusu neyse ona göre bir planlama oluşturup ona göre yol haritası izleyeceğiz. Türkiye'den de ilgi olduğu doğru. Önümüzdeki günlerin neler getireceğini hep birlikte göreceğiz' ifadelerini kullandı.

bas dost


Bas Dost kimdir?

31 Mayıs 1989 tarihinde Hollanda'nın Deventer kentinde dünyaya gelen Bas Dost, 31 yaşınadır. Futbola CVV Germanicus Coevorden'de başlamış ve Emmen altyapısına geçiş yapmıştır. Bu kulüpte profesyonel imzasını da atmıştır. İlk transferini Heracles Almelo'ya gerçekleştirmiştir. Ardından Heerenveen tarafından 2.75 milyon euro tarafından satın alınmıştır. Kendisini Wolfsburg keşfetmiştir ve Hollandalı santrafor 7 milyon euroya Almanya'nın yolunu tutarak ilk yurt dışı deneyimini yaşamıştır. Bundesliga performansı ona Sporting Lizbon'un kapısını açtı. 11.85 miylon euroya başkent ekibine imza attı. 2019-2020 sezonunun başında 7 milyon euro karşılığında Frankfurt ile ikinci Almanya kariyerinie başladı. 1.96 cm boyundaki golcü oyuncu bu sezon çıktığı 31 maçta 10 gol atıp 2 de asist yaptı. Kariyerinde Hollanda ve Portekiz'de gol krallığı bulunmaktadır. 1 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası, 1 Portekiz Kupası ve 2 de Portekiz Lig Kupası şampiyonluğu elde etti. Güncel piyasa değeri 6.5 milyon euro olan Bas Dost'un 2022 yılına kadar kontratı bulunuyor.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum