Hollanda'da parlayan bir Türk daha: Ömer Gündüz

Hollanda'da parlayan bir Türk daha: Ömer Gündüz
Kayserili anne ve babanın oğlu olarak dünyaya gelen ve 12 yaşından itibaren Feyenoord'da forma giyen Ömer Mert Gündüz performansıyla dikkat çekiyor. Bu yıl çıktığı 14 maçta 4 gol atıp 6 da asist yapan genç futbolcu Süper Lig'den teklifler aldığını söyledi.

Hollanda'da top koşturan yüzlerce Türk futbolcu mevcut. Hatta onlardan biri de şu anda gündemin ilk sırasında: Halil Dervişoğlu. Ancak farklı isimler de gümbür gümbür gelmeye başladı. Türk milli takımının temelini oluşturabilecek yeni futbolcular yetişiyor. Feyenoord'da forma giyen Ömer Gündüz ilerleyen dönemde belki de Süper Lig'e transfer olabilir. Hedefinin Feyenoord'da kalıcı hale gelebilmek olduğunu ifade eden genç oyuncu ilk röportajını Burak Zihni'ye verdi.

Futbola kaç yaşında başladın?
- Maassluis'te yaşıyoruz. 11 yaşında futbola başladım. 12 yaşında iken Feyenoord'un scoutları beni izlediklerini ve beğendiklerini söyleyerek transfer ettiler. 7 senedir burada top oynuyorum.

Geçen 7 senede neler yaşadın? Alt yapı eğitimini önemli bir kulüpten aldın. Kendini A takım için hazır görüyor musun?

- Güzel bir 7 sene yaşamdım. Her sene kendimi geliştirip üzerine koydum. Feyenoord Hollanda'nın en buyuk kulüplerinden biri ve altyapasına kabul edilmek çok onemli. Antrenman sahasında 4 ya da 5 hoca vardır oyuncularla ilgilenen. Şu anda kendimi hazir gorüyorum ama kulüp daha şans vermedi. Kendimi bu sene de gösterip A takıma yükselmek istiyorum.

Bu sezon şans vermemişler ama Feyenoord'un sana bakış açısı nasıl? Kendini özel bir oyuncu olarak hissettiriyorlar mı sana?
- Kulüp bana her koşulda güveniyor ve bunu gösteriyor. Ben de bu ilgiye karşılıksız kalmak istemiyorum. Bu sebeple oynamam ve kendimi her geçen gün ileriye götürmem gerekiyor. Hocalarım ve yöneticiler bizler için her şeyi yapıyor.

Dirk Kuyt ile beraber çalışıyorsun. Kendisini nasıl tanımlarsın? Aranızdaki ilişki ne durumda? Takıma sağladığı katkı ve üzerinde etkisi ne derece oldu?
- Hocamla aram çok iyi. Bu sene mental olarak çok iyi hazırladı beni. Zor bir sene geçirdim. Benden önce takımda olan futbolcular vardı.. Onlar oynadı. Hoca onlari tercih etti ama mücadeleyi bırakmadim. Kuyt çok pozitif düşünüyor hakkımda ve ilk 11'e girmeyi başardım. Son zamanlarda gol attim ve kendimi gösterdim. Hocamın etkisi büyük oldu. U21 ve A takımda da süre aldım.

Rotterdam'da pek çok Türk var. Elayis, Uğur Altıntaş, Halil Dervişoğlu ve niceleri... Türk oyuncularla aran nasıl? Birlikte vakit geçiriyor musunuz? Türkiyeden, Süper Lig'den konuşuyor musunuz?
- Elayis ile aynı okuldayım. Zaman buldukça birlikteyiz ve konuşmalarımızın çoğu Türkiye odaklı. Süper Lig'i hepimiz takip ediyoruz.

ömer mert gündüz feyenoord

Hollanda ile Türkiye ligini karşılaştırdığın zaman arada nasıl farklar var?
- Aslında çok büyük fark yok. Burada sadece gençlere daha fazla önem verdikleri için biraz daha ön planda. Özellikle büyük kulüpler bunu çok iyi uyguluyor ve başarılı oluyorlar.

Türkiye'den teklif aldın mı? Alırsan gelir misin buraya?
- Evet aldım. Biri dört büyüklerden olmak üzere dört kulüp beni istedi ve ilgilendi ama Feyenoord'da kalmayı tercih ettim. Burada başarılı olmak öncelikli hedefim.

ömer mert gündüz feyenoord

Orta saha pozisyonunda oynuyorsun. Kendini hangi yönden eksik ya da hazır görüyorsun? Daha iyi olabileceğin yönler sence hangisi?
- Savunmanin önünde oynuyorum. Topla aram iyi. Oynu kurmayı seviyorum. Modern bir orta saha oyuncusu seviyesine gelebilmem için fizik olarak gelişip daha da cok gol atabilimem gerekiyor. Kendimi eskik gördüğüm yer yaptığım hatalardan dolayı saha içinde kendime çok kızıyorum. Bir hareket, bir pozisyon ya da kaçırdığım gol.

Türkiye ve dünyada örnek aldığın futbolcular kim?
- Bölgem itibariyle Modric. Mükemmel bir oyuncu. Türkiye'den ise Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür. Trabzonspor'un alt yapısından yetişip tuttukları takıma katkı vermeye başladılar. Ve yakaladıkları ivme de sürekli yukarı doğru gidiyor. Umarım onlar gibi olurum ben de.

ömer mert gündüz feyenoord

Menajerliğini de Amir Hashemi yapacak. İran ve Hollanda futbolunda önemli bir isim. Alireza Jahanbakhsh gibi yıldız oyuncuların da menajerliğini üstleniyor. Neler düşünüyorsun hakkında?
- Hollanda'nın en büyük menajer gurubuna sahip Amir Hashemi. Bana da çok guveniyor. Her zaman ayaklarımı yere basmamı ve sadece futbola odaklanmamı istiyor. Benim de bunun karşılığını sahada göstermem gerekiyor. Kendisi hep arkamda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.