İlk yarı siyah ikinci yarı beyaz

İlk yarı siyah ikinci yarı beyaz
Sarpsborg karşısında ilk 6 dakikada 2-0 geriye düşen Beşiktaş, ikinci yarıda tarihi bir geri dönüşe imza atarak sahadan 3-2’lik zaferle ayrıldı.

62’de bir gol atan, 66’da Vagner Love’a asist yapan Lens, 90’da ise galibiyet golünü kaydederek mucizevi başarının mimarı oldu.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde tarih yazdı.. Norveç deplasmanına Babel, Quaresma, Medel, Pepe, Gökhan Gönül gibi yıldızları dahil 10 eksikle giden siyah-beyazlılar, tüm bu olumsuzluğa karşın Sarpsborg'u kendi evinde devirmeyi başardı. Temsilcimiz maça kötü başladı. 47'inci saniyede kalesinde golü gören siyah-beyazlılar, dakikalar 6'yı gösterdiğinde ise 2-0 geriye düşmüştü. Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi ekip üst üste fırsatlar bulmaya devam ederken, Beşiktaş ikinci yarıda ise bambaşka bir görüntü sergiledi.

DÖNÜŞÜN MİMARI
62.dakikada gecenin yıldızı Jeremain Lens, ceza sahası dışından ve sağ çaprazdan nefis bir vuruşla topu filelere göndererek farkı bire indirdi. Bu golden sadece 4 dakika sonra yine Lens, bu kez Lens'e 'Al da at' dercesine bir asist yaptı ve Brezilyalı yıldız topu filelere göndererek skora denge getirdi. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde ise sahnede yine Lens vardı. Hollandalı oyuncu, yine sağ çaprazdan enfes bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Kara Kartal'ı 3-2 öne geçirirken, tarihi bir geri dönüşün de baş mimarı oldu.

AVRUPA LİGİ'NDE TARİHE GEÇTİ
Beşiktaş, dün gece bir ilke daha imza attı. Siyah beyazlılar, karşılaşmanın 47'inci saniyesinde kalesinde golü gördü. Rashad Muhammed'in attığı gol, Beşiktaş'ın Avrupa Ligi tarihinde kalesinde gördüğü en erken gol oldu. Ayrıca 6. dakikada kalesinde 2. golü gören Beşiktaş, Avrupa kupalarında ilk defa ilk 10 dakikada kalesinde 2 gol görmüş oldu. Alman kaleci Karius, 13 maçta 19 gol yerken son 8 maçta da kalesini gole kapatamadı. Karius, sadece Kayserispor maçında kalesini gole kapatmayı başardı.
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.