Jean Evrard Kouassi resmen Trabzonspor'da! KAP'a bildirildi ve maaşı belli oldu

Jean Evrard Kouassi resmen Trabzonspor'da! KAP'a bildirildi ve maaşı belli oldu
Trabzonspor tescil döneminin başlamasına kısa bir süre kala Wuhan FC ile sözleşmesi sona eren Jean Evrard'ı 3.5 yıllığına kadrosuna kattı. Bordo mavililer Fildişili Sahilleri vatandaşı oyuncuyu KAP'a bildirdi ve maaşını açıkladı.

Süper Lig'de en yakın rakibinin 12 puan önünde lider konumda yer alan Trabzonspor, transfer çalışmalarına ve imza attırmaya da erken başladı. Devre arasındaki tescil döneminde kadrosunu güçlendirmek adına dört koldan harekata girişen yönetim, geçtiğimiz gün Trabzon'a gelen Jean Evrard Kouassi ile her konuda anlaştı ve transferi duyurdu. KAP'a bildirilen Afrikalı oyuncu ay sonuna kadar şehirde kalacak ve seçildiği takdirde ülkesinin Afrika Kupası kadrosunda yer almak için turnuvaya gidecek.


KAP'a bildirildi

Trabzonspor yeni oyuncusu Jean Evrard Kouassi ile her konuda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Buna göre sezonun geri kalanında 500 bin euro maaş ve 200 bin euro imza parası alacak olan Afrikalı futbolcu, sonraki 3 sezon için 1 milyon euro garanti ücret ve 400 bin euro imza parası kazanacak. Ayrıca menajerlik ücreti anlaşma devam ederse yüzde 10 üzerinden ödenecek.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Şirketimiz ile serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Jean Evrard Kouassi arasında 3,5 yıllık anlaşma sağlamıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya;

2021-2022 futbol sezonu için    500.000.-Eur garanti ücret,

2022-2023 futbol sezonu için 1.000.000.-Eur garanti ücret,

2023-2024 futbol sezonu için 1.000.000.-Eur garanti ücret,

2024-2025 futbol sezonu için 1.000.000.-Eur garanti ücret, ödenecektir.

Ayrıca, futbolcuya 2021-2022 futbol sezonu için 200.000.-EUR, diğer her bir sezon için yıllık 400.000.-EUR imza ücreti ödenecektir.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak, futbolcuya ödenecek yıllık ücretin %10'u ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.


Jean Evrard Kouassi kimdir?

Zokora, Sol Bamba ve Gervinho'dan sonra Trabzonspor'un dördüncü Fildişili futbolcusu olan Jean Evrard Kouassi sol kanat, sağ kanat ve santrfor mevkilerinde oynamaktadır. 1,80 cm boyundaki Afrikalı oyuncu 25 Eylül 1994 tarihinde Fildişi Sahilleri'nin N'damien kentinde doğmuştur. Futbola da ülkesi takımlarından Moussou FC'de başladı. Hajduk Split'in keşfi olarak Hırvatistan'ın yolunu tuttu. 73 karşılaşmada attığı 17 golün yanı sıra yaptığı 12 asistle dikkat çekmeyi başrdı. Çin'in en önemli takımlarından biri olan Shanghai Port'un yolunu tuttu. 2 milyon euro bonservis ödenen Kouassi burada 48 karşılaşmaya çıktı ve toplamda 18 gole katkıda bulundu. En önemli performansını ise Wuhan FC'de gösterdi. 105 maçta 48 gol atan ve 23 gole de asistle yardımcı olan tecrübeli futbolcu, milli takımda ise sadece 6 kez oynayabildi ve rakip fileleri 1 defa havalandırdı. Piyasa değeri 2.2 milyon euro.


Jean Evrard Kouassi Trabzonspor

Jean Evrard Kouassi Trabzonspor


Jean Evrard Kouassi Trabzonspor

Jean Evrard Kouassi Trabzonspor


Jean Evrard Kouassi Trabzonspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.