NEC Nijmegen'den Ali Akman ve Elayis Tavşan açıklaması

NEC Nijmegen'den Ali Akman ve Elayis Tavşan açıklaması
Hollanda ligi Eredivisie'de mücadele eden ve sezona Ajax deplasmanındaki mağlubiyeti sonrasında aldığı 6 puanla merhaba diyen NEC Nijmegen'de Türk futbolcular oldukça popüler. Ali Akman attığı gollerle gündeme yerleşirken Elayis Tavşan da transferde adını listenin üst sıralarına yazdırmayı başardı. Kırmızı yeşil siyahlı ekibin Türk takım menajeri Muslu Nalbant oyuncu için DAMGA'ya açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon play-offlarla NAC Breda'yı eleyerek Eredivisie'ye yükselen NEC Nijmegen, Amsterdam'da aldığı ağır yenilgi sonrasında önce PEC Zwolle ardından da Heracles Almelo'yu yenerek 6 puan toplamış, Ali Akman da attığı gollerle bir anda gündeme oturmuştu. Roger Meijer'in güvenerek formayı gözünü kırpmadan verdiği genç futbolcunun yanısıra geçen sezon kendisiyle çalışan ve en önemli kozlarından bir olarak göze çarpan Elayis Tavşan da transferin bitmesine kısa süre kala adından sıkça söz ettiriyor. İki futbolcu hakkında daha önce Kayserispor ve Orduspor'da da forma giyen ve şu an Nijmegen ekibinin takım menajerliği görevini üstlenen Muslu Nalbant gazetemize konuştu.


Elayis çok yetenekli

2017 yılından bu yana NEC Nijmegen çatısı altında çalışan Muslu Nalbantoğlu, bu sezon adı Beşiktaş ile anılan, Galatasaray'a yazılan ve son olarak da Trabzonspor'un girişimde bulunacağı iddia edilen Elayis Tavşan için; "Geçen sezona baktığımız zaman en yüksek performanslardan biri ona ait. Yakaladığı istatistiklerle ben 'ben buradayım' diyor. Bazı şeyler duyduk ancak takımda kalması daha yüksek ihtimal diyebilirim. Kendisinden çok memnunuz. Umarım kariyerini de geçen sezonki gibi üst noktalarda tutmayı başarır" ifadelerini kullandı.

elayis tavşan nec nijmegen


Ali'den aynı performansı beklemek haksızlık olur

Frankfurt'a transfer olduktan sonra NEC Nijmegen'e kiralanan ve attığı 2 golle takımına 6 puan kazandırıp iki maçta da karşılaşmanın en iyi oyuncusu seçilen Ali Akman'ın taraftarlar tarafından çok sevildiğini ifade eden Nalbantoğlu; "İki haftada gösterdiği performans muazzam. Sadece gol olarak değil hocamızın planları dahilinde oyunda kalabilmeyi ve takımı ateşlemeyi başardı. Taraftarları da aynı doğrultuda ateşledi. Tribünde çok daha fazla sevinçli insan var. Elbette daha çok genç. Ancak sezonun geri kalanında da aynı performansı beklemek en çok ona haksızlık olur. Zaman zaman kötü günleri de yaşayacak. Daha 20 yaşında ve futbolun her evresini görmesi gerekiyor. İnşallah burada kalır ancak  öyle giderse onu da elde tutamayız. Şimdiden mükemmel bir hava yakalattık ve onu çok seviyoruz" dedi.

ali akman nec nijmegen

BURAK ZİHNİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.