Orkun Kökçü Eredivisie'de ayın futbolcusu seçildi

Orkun Kökçü Eredivisie'de ayın futbolcusu seçildi
Milli takımımızın önemli futbolcularından Orkun Kökçü, Hollanda ligi Eredivisie'de ayın futbolcusu seçilerek ödüle layık görüldü.

Bu sezon Hollanda'daki performansıyla herkesi kendine hayran bırakan ve birçok takımın da transfer listesinde adı bulunan Orkun Kökçü, Feyenoord ile her geçen gün formunu daha da yükseliyor. Genç futbolcu 100 maçı geride bıraktığı sezonda Ali Akman'ın ardından Eredivisie'de ayın futbolcusu olarak seçilen ikinci Türk olmayı başardı.


Arne Slot ile değişti

Futbolda 10 numara olarak başlayan kariyerinde orta saha merkezine kayan ve ardından da oyunu en geriden kurma görevi ile bu sezon Rotterdam temsilcisine katkıda bulunan Orkun, Arne Slot'un gelişi ile adeta evrim geçirdi. Hollanda liginin en verimli 3 oyuncusundan biri de olmayı başaran gen. futbolcu, çıktığı 32 maçta 4 gol ve 6 asistlik performns sergiledi. NEC Nijmegen karşısında da ralip fileleri 2 kez havalandırdı. Milli yıldız, yirmi maçın tamamını oynadı ve Feyenoord'da Tyrell Malacia ve Guus Til'den sonra en çok oynama dakikasına (1.692) sahip olan oyuncu. Ayrıca ocak ayında en çok topa temas eden oyuncu (217) olmayı da başardı. Rakip yarıya 118 başarılı pas gönderdi, Eredivisie'deki diğer oyunculardan en az 25 fazla. 21 yaşındaki orta saha rakibin yarı sahasındaki "yüksek baskı"da da önemli rol üstleniyor.

Gurbetçi oyuncu bu hafta yapılan tüm haftanın kadrosu değerlendirmelerinde en yüksek puanı almayı başarmıştı. 


orkun kökçü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.