Orkun Kökçü'den Beşiktaş, transfer, milli takım ve final açıklaması

Orkun Kökçü'den Beşiktaş, transfer, milli takım ve final açıklaması
Feyenoord ve milli takımın yıldız oyuncusu Orkun Kökçü, UEFA Konferans Ligi finalinde oynayacakları Roma maçı öncesinde Tivibu Spor'dan Çiğdem Günal'ın sorularını yanıtladı. Kökçü Tirana'daki maçtan Beşiktaş hayaline, Trabzonspor şampiyonluğundan kendi performansına kadar pek çok açıklamada bulundu. Genç oyuncu; ""Beşiktaşlıyım. Küçüklükten beri taraftarı olduğum takımda oynamak isterim ancak ilerde ne olur bilemeyiz. Beşiktaş'ta oynamak yine de güzel bir his ve duygudur. Onu inşallah gelecekte yaşayabiliri

Bu sezon Eredivisie'deki performansıyla Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer listesine giren Orkun Kökçü, Feyenoord'un kamp yaptığı Portekiz'de Tivibu Spor'dan Çiğdem Günal'ın konuğu olarak soruları yanıtladı. Başarılı futbolcu Avrupa'nın devlerine adını yazdırmayı başardığı senenin değerlendirmesini yaptı, geleceği hakkında konuştu, Türk oyuncuların Hollanda'ya gelebileceklerini dile getirdi ve milli takımı seçtiği süreçle ilgili konuştu.

UEFA Konfernas Ligi finaline çok az kaldı. Rakip Roma ve dünyanın önemli takımlarından birisi. Avrupa'nın gözü üzerinizde olacak. Feyenoord müzesine bir kupa daha götürmeye hazır mı?
- Evet hazırız. Bizi zor bir maç bekliyor. Daha önce Avrupa'da oynadığımız 4 finali de kazandık. Sıra 5.'ye geldi. Kaybeden takım olarak tarihe geçmek istemiyoruz. Bunun farkındayız. O gün her şeyimizi sahada vereceğiz.

Daha önce UEFA orgnaizasyonlarında kupa kaldıran Fatih Tekke ve Arda Turan var. Feyenoord kupa kazanırsa sen de üçüncü oyuncu olacaksın. UEFA Konferans Ligi de bu sezon ilk kez düzenlendi. Kazanan ilk Türk oyuncu olarak tarihe geçeceksin. Bu durum sana neler hissettiriyor?
-Çok güzel ve gurur duyulacak bir şey. İnşallah çarşamba günü yeneriz ve üçüncü Türk oyuncu olarak tarihe geçerim. Kupayı çok istiyoruz.

orkun kökçü


Roma dünyanın önemli ekollerinden biri. Başında da Jose Mourinho gibi bir isim var. Oyuncuları kendisini sever ancak dışarıdan ve rakipler tarafından antipatik olarak görülebiliyor. Neler düşünüyorsun?
- Çok büyük ve kupa kazanan hoca. O gün ellerinden gelen her şeyi ortaya koyacaklarını biliyoruz. Biz de onlara karşı kendimizi hazırlayacağız ve kazanacağız. İyi bir performansla kazanmak istiyoruz.

Feyenoord alt yapısında yetiştin. 17 yaşında A takıma yükseldin ve 4 sezon sonrasında ise vazgeçilmezler haline geldin. Kariyer sezonunu yaşıyorsun. 9 gol ve 9 asist yaptın. Birçok kulübün de radarındasın. Sen nasıl bakıyorsun transfer haberlerine? Aklında şu takımda oynamak isterim dediğin kulüp var mı?
- Medyada haberlerç ıkıyor. Diyebileceğim tek şey son maça odaklanıyorum ve konsantrasyonum da o güne yönelik. Transferle ilgili düşüncem yok. Onu menajerim olan babama bırakıyorum. Bu maçtan sonra hayırlısıyla, ne hayırlısıysa transfer olacak mı olmayacak mı o zaman değerlendirebilirim.

Dev kulüplerin değerlendirmesi seni heyecanlandırıyor mu? Bu konuda neler hissediyorsun?
- Pek heyecanlandırmıyor diyebilirim. Bu sezonki performansımın iyi olduğunu hissedebiliyorum çünkü birçok takımın listesindeyim. Gurur duyabileceğin bir şey. Performansımdan dolayı da medyada sık sık haberler çıkıyor.

Performansının ödülümü ocak ve şubatta ayın oyuncusu ve sezon sonunda yılın kadrosuna seçilerek aldın. Senin için yeterli bir nokta mı? Yoksa Orkun Kökçü neler hayal ediyor?
- Burada durmak yok. 21 yaşındayım. Gencim. Daha iyi olacağımı biliyorum ve eminim. Bu sezondan sonra ne olacağını dört gözle bekliyorum. Transfer olacak mı olmayacak mı bilmek istiyorum ve planlamamı da buna göre yapmayı hedefliyorum.

orkun kökçü feyenoord

Kendi jenerasyonununda 3. bölgede en etkili oyunculardan birisisin. Gole bu kadar yakın olmak sana neler hissettiriyor. Gol atmak mı asist yapmak mı seni heyecanlandırıyor?
- İkisi de güzel duygu ve his. Ama gol atmak başka bir şey.

Kendine baktığında ön plana çıkardığın özelliklerin ne?
- İstatistiklere göre pas, kilit pas. Kendi kendime bir şeyler yaratmaktan çok hoşlanan biriyim. Forvet olsun, kanat oyuncuları olsun onlara fırsat yaratmaya çalışıyorum.

En fazla maça çıktığın ve skora katkıda bulunduğun sezondasın. Çok da istikrarlısın. Bunu neye borçlusun?
- Çok çalışmak. Kulüp antrenmanları hariç bireysel antrenörüm var. Kondisyon, kuvvet ve güç idmanlarımı Feynoord dışında da özel olarak yapıyorum. O da bana etki yapıyor. Bu kadar çok maçı iyi oynayıp kaldırabiliyorum.

Hollanda ligi belli bir sayıda genç oyuncu ihraç ediyor. Avrupa'da oynamak isteyenler için Hollanda ideal bir lig mi?
Evet ideal. Ali Akman da var burada. Takıma baktığınızda kendini geliştirdiğini görebiliyorsunuz. Hemen hemen her maç oynuyor, 90 dakika oynuyor. Gol atıyor, asist yapıyor. Benim için buraya gelmeleri çok iyi olur. Burada parlayıp bir sonraki adımda önemli takımlara giderek ülkemizi iyi temsil edebilirler. Mutlaka gelsinler.

Avrupa'daki başarısının sırlarından biri de dış saha performansı diyebiliriz. Marsilya, Slavia Prag ve Partizan'a karşı önemli sonuçlar alındı. Etkilendiğin tribünler oldu mu?
- Marsilya deplasmanında. Hemen hemen Türkiye gibi bir taraftar var. Tüm maç boyunca tezahürat yapan, takıma destek veren bir toplum. En etki altında kaldığım maç. Türkiye milli takımında oynadığım için bana ve oyunuma yansımadı. Çok iyi destek görüyoruz.


Süper Lig'i takip ediyorsun. Trabzonspor şampiyonluğunu kutladı, kutlamaya devam ediyor. FIFA da kutlamaları paylaştı. Tüm dünya konuşuyor. Sen nasıl değerlendiriyorsun şampiyonluğu?
- Çok güzel bir sezon geçirdiler. Tüm maçlarını izleyemedim ama nasıl bir kulüp ve taraftarı olduğunu anlatıyorlar. Türkiye'nin büyük takımlarından biri. Tebrik ediyorum ve Şampiyonlar Ligi'ne başarılar diliyorum.

Geçmişte Beşiktaş ile adın anıldı. Formalı paylaşımın da vardı. Gelecekte seni görebilir miyiz siyah beyazlı forma ile? Hayallerin arasında var mı?
- "Beşiktaşlıyım. Küçüklükten beri taraftarı olduğum takımda oynamak isterim ancak ilerde ne olur bilemeyiz. Beşiktaş'ta oynamak yine de güzel bir his ve duygudur. Onu inşallah gelecekte yaşayabilirim."

Alt yaş kategorilerinde Hollanda'da oynadın sonrasında ise Türk milli takımını seçtin. Baskı gördün ancak geri adım atmadın. O süreçle ilgili neler söylersin?

- Hollanda U19'a kadar oynayıp kaptan olarak bıraktım. Hislerim Türkiye dedi. Ailemle konuştum, duygularım Türkiye'yi seçti. Türk bayrağı altında oynamak gurur verici. Benim için zor bir karar değildi. Ama Hollanda basını olsun, analistler olsun baskı yaptılar ama fikri değiştiremediler. Benim için her zaman Türkiye 1 numara oldu ve olacak da.

orkun kökçü feyenoord

Milli takımın önemli oyuncularından birisin ve önemli rollerinden birini üstleniyorsun. Stefan Kuntz da sana şans veriyor. Onun enerjisi takıma da yansıdı gibi gözüküyor. Oyunculara da aynı şekilde. Takımdaki ambiyansı ve rolünü nasıl değerlendirirsin?
- Ambiyans hep iyiydi. Hep güzel ortam vardı. Sonuçlar da güzeldi son iki maç hariç. Güzel sonuçlar aldık. İnşallah performansımız artar, maçları kazanır ve iyi bir atmosferlerle çıkarız kamplardan. İlk 11'e yeni girdim. Yerimi bulmaya çalışıyorum. İnşallah ilerde elimden geldiğinden fazlasını yapacağım.

Milli takımdaki en sevdiğin arkadaşın kim?
- Herkesi çok seviyorum ama Mert Müldür ile daha çok takılıyoruz. Tatile de gittik. Tüm gençlerle iyi anlaşıyorum. Kerem olsun Altay olsun iyi anlaşıyoruz. Çok güzel bir dönem geçiriyoruz. İnşallah sonuçlar da olumlu olur ve bu ortam daha da güzelleşir.


En büyük hayalin nedir?
- Final var. İnşallah kazanırız. Milli takımla da finallere kalabilirz. İyi turnuvalar çıkarabiliriz. Bu duyguyu Türk milli takımı ile yaşamak çok daha güzel olur ve kupalar kazanabiliriz.

Orkun Kökçü Transfermarkt'taki 17 milyon euroluk değeri için ne söyler?
- 17 milyon doğru bir rakam diye düşünüyorum. Dediğim gibi 21 yaşındayım. Feyenoord'da 130'dan fazla maçım var. Milli takımda oynuyorum. Sözleşmem 2025'e kadar. Bence doğru. İnşallah gelecekte daha da yüksek değerler yazdırabilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.