Rıza Çalımbay'ın zor sınavı

Rıza Çalımbay'ın zor sınavı
Geldiği günden bu yana kulübün içindeki zorluklarla mücadele ettiklerini söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın devre arası gelmesiyle bir de transfer konusunda insiyatif alacak olması deneyimli isme kritik kararlar aldıracak.

Şampiyonluk yarışında aldığı ağır yaranın ardından takıma istediği tek transferi iki veya üçe çıkaran Rıza Çalımbay, gidecek oyuncular ve transferi gerçekleşecek futbolcular için kararını yönetime bildirecek. Yarın bir araya gelmesi beklenen tarafların takım hakkındaki kararını vereceği ve Çalımbay'ın da raporunu sunacağı biliniyor. Bu zirveden kritik kararlar da çıkabilir.

Kanat var ama yok!
Trabzonspor'un hücum yükünü Burak ve biraz da Yusuf'un üstlenmesi bordo mavililerin zirve yarışında geride kalmasının en büyük sebeplerinden biri olarak gösterilmişti. Ki Çalımbay da Konyaspor maçı öncesi basın toplantısında da bunu dile getirmişti. Eldeki mevcut kanat oyuncuları Volkan Şen, Fabian Castillo, Olcay Şahan ve Matus Bero'dan yeterli katkıyı alamayan takıma yeni takviyeler kesin gibi görünüyor. Elden çıkarılabilmeleri durumunda yen isimlerin kulübe kazandırılması yönünde raporunu verecek olan Çalımbay'ın ekibi de araştırmalara devam ediyor. Afrika, Güney Amerika ve Avrupa odaklı izlenen maçlar sonrası transfere de yön verilecek.

Mas konusu
San Lorenzo'dan transfer edildikten sonra geçtiğimiz günlerde takımdan ayrılacağını açıklayan Mas'ın durumu iğne ipliği gibi. Herkes kalmasını istiyor ama Arjantinli ısrarcı. Eğer giderse adı geçen oyunculardan hiçbrisi taraftarı memnun etmiyor. Kalırsa da aynı düzeyde futbol oynamayacağına dair şüpheler var. Sakıb Aytaç ismi ise kazan kaldırdı. Hocanın bu konuda da kritik bir karar alması gerekecek.

Kaprissiz oyuncular!
Çalımbay'ın basın toplantısında söylediği 'Sorunlu futbolcu istemiyorum. Herkes gidebilir. Oynamadığında şikayet etmeyen oyuncu lazım bana' sözlerinin ardından tutumu merak ediliyor. Özellikle yıldız futbolcular üzerindeki otoritesini nasıl kuracağı ve bu zamana kadar tolere edilen durumların bu saatten sonra musamaha gösterilmemesine nasıl bir karşılık geleceği konusunda çeşitli şüpheler var.

Stopere kim gelecek
Bordo mavililer Hubocan'ı defans tandemine oturttu ancak yanındaki isimlerin herhangi bir standart tutturamaması Çalımbay'ı arayışa itti. Doria ismi haberlerde geçiyor ancak Türkiye'den de birkaç oyuncunun olma ihtimali yönünde bilgiler dolaşıyor. Kiralama yoluna gitmesi muhtemel olan Trabzonspor'un Brezilyalıyı bitirmesi de yüksek ihtimal görülüyor. Her açıdan zor bir sürece giren bordo mavililerde tecrübeli teknik adamın kararları ikinci yarıdaki şampiyonluk iddiasında büyük rol oynayacak. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.