Tahkim Kurulu Mauro Icardi'nin cezasını onadı

Tahkim Kurulu Mauro Icardi'nin cezasını onadı
Tahkim Kurulu, sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle önce oyuncunun 2 maç resmi müsabakadan men ve 39 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Mauro Icardi'nin 1 maçlık cezasını onadı. Arjantinli golcü, bu akşam Antalyaspor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaraylı Mauro Icardi, Ankaragücü maçının ardından rakip takım taraftarlarına hakareti nedeniyle PFDK'ya sevk edilmiş ve kurul Arjantinli golcüye 1 maçlık ceza vermişti. Sarı-kırmızılı ekip de cezanın açıklanmasının ardından Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu. Tahkim Kurulu, sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle önce oyuncunun 2 maç resmi müsabakadan men ve 39 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak eylemin haksız tahrik altında işlenmiş olduğunun anlaşılmasından dolayı oy çokluğuyla 1 resmi müsabakadan men ve 19 bin 500 para cezası verildi.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Galatasaray A.Ş. futbolcusu Mauro Emanuel Icardi'nin rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle verilen 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezasına yönelik itirazın kısmen kabulü ile; sübut bulan ihlalin FDT'nin 36. maddesi ile düzenlenen "Sportmenliğe Aykırı Hareket" ihlali niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT'nin 36 ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına, eylemini haksız tahrik altında işlemiş olduğu anlaşıldığından FDT'nin 12. maddesinin uygulanması neticesinde 1 resmi müsabakadan men ve 19.500,00 TL para cezası şeklinde PFDK kararının düzeltilerek onanmasına, bir üyenin sübut, iki üyenin cezanın tayini yönünden karşı oyuyla, oyçokluğu ile Karar verilmiştir."

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.