Trabzonspor'da 50. yıl kabusu

Trabzonspor'da 50. yıl kabusu
Bu sezon 50. yılda şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Trabzonspor'da alınan sonuçlar adeta hüsran yaşattı. Futbolcular, hocalar ve yönetim değişti, her anlamda dibe vuruldu.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında zirveden 20 puan gerisinde kalan Trabzonspor geçen sezona göre bir puan daha az toplarken UEFA Avrupa yolunda da yine önemli bir avantajı kaybetti. Tek umut Fenerbahçe'nin kupayı kazanması ve sezonun beşinci sırada tamamlanması. 

Kupadan erken elendi
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Atiker Konyaspor'a elenerek, kupa hasretine de son veremedi. Kupanın 4. turunda Çorum Belediyespor, 5. turunda da Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'u eleyen Karadeniz ekibi, sahasında 1-1 berabere kaldığı Atiker Konyaspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek son 16 turunda kupaya erken veda etti. En son 2009-2010 sezonunda kupayı müzesine getiren bordo-mavililerin, kupa hasreti de 8 sezona çıktı.

İdari ve teknik değişim yapıldı
50. yılda yönetim kurulu ve teknik heyette değişimler yaşandı. Muharrem Usta başkanlığındaki yönetim kurulu olağanüstü genel kurul kararı almasının ardından 7-8 Nisan tarihleri arasında yapılan genel kurulda Ahmet Ağaoğlu, başkanlığa seçildi. Sezona teknik direktör Ersun Yanal ile başlayan bordo-mavililer, 8. hafta sonunda Rıza Çalımbay'ı göreve getirdi.
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.