Trabzonspor'den Afobe hamlesi! Benik Afobe kimdir, kaç yaşında ve atttığı goller

Trabzonspor'den Afobe hamlesi! Benik Afobe kimdir, kaç yaşında ve atttığı goller
Alexander Sörloth'un gidişinin hemen hemen kesinleştiği Trabzonspor'da santrafor mevkisine yapılacak takviye için görüşmeler sürüyor. Bordo mavililerin gündemine gelen son isim Benik Afobe oldu. Peki, Benik Afobe kimdir? Atttığı goller haberimizde yer alıyor.

Süper Lig'in yeni sezonuna Beşiktaş mağlubiyeti ile başlayan Trabzonspor'da transferler için girişim sürüyor. Sörloth'un satılmasının ardından elde tek forvet olarak kalan Ekuban'ın da sakatlanması planları bozdu. Takviye için kolları sıvayan yönetimin hedefindeki son golcü ise Benik Afobe oldu. 61saat'in haberine göre 27 yaşındaki golcü satın alma opsiyonu ile kiralanacak. Peki, Benik Afobe kimdir? Atttığı goller haberimizde yer alıyor.


Benik Afobe kimdir?

Tam adı Benik Tunani Afobe olan Kongo asıllı İngiliz futbolcu 12 Şubat 1993 tarihinde ingiltere'nin başkenti Londra'da doğdu. Futbola da Arsenal alt yapısında başladı. Huddersfield, Rading, Bolton, Millwall ve MK Dons'a kiralandı. Wolverhampton kendisini 2.6 milyon euro karşılığında satın aldı. Gösterdiği performansla dikkat çeken golcü oyuncu, kendisi için ödenen 13.3 milyon euro bonservisle Bournemouth'un yolunu tuttu. İkinci kez giydiği turuncu siyahlı forma ile kiralık olarak mücadele eden siyahi futbolcunun hakları bu kez de 11.4 milyon euroya satın alındı. Stoke City tarafından da kiralanan Afobe, 13.5 milyon euro karşılığında kırmızı beyazlılara imza attı. Geçen sezonu ise Bristol City'de geçirdi. Hayatında İngiltere dışına çıkmayan 27 yaşındaki futbolcu 1.83 boyunda. Kontratı sezon sonunda bitecek. Kariyerinde İngitere ile U-17 Avrupa şampiyonluğu bulunyor ve güncel piyasa değeri 6.5 milyon euro.

Benik Afobe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.