Trabzonspor Fenerbahçe derbisi sonrası PFDK sevkleri bugün! Fenerbahçeli futbolcular sevk edilecek mi?

Trabzonspor Fenerbahçe derbisi sonrası PFDK sevkleri bugün! Fenerbahçeli futbolcular sevk edilecek mi?
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma sonrasında yaşanan olaylar bugün PFDK sevkleri yapılacak. Merak edilen konuların başında daha önce benzer olaylarda ceza verilmesinden dolayı Fenerbahçeli futbolcuların sevk edilip edilmeyeceği.

Süper Lig'in 30'uncu haftasında oynanan Trabzonspor Fenerbahçe derbisi, yaşanan olaylarla gündeme oturdu. Karşılaşma sırasında sahaya atılan su şişeleri ve meşale ile ateşi fitillenen ortam, karşılaşma sonrasında adeta meydan muharebesine bıraktı. Bordo mavili taraftarların sahaya inmesinin ardından başlayan kavgalara Fenerbahçeli futbolcular da karıştı. Soyunma odası ve stattan çıkmaları ise saatler sonra gerçekleşti. Şimdi ise sıra bugün gerçekleşecek PFDK sevklerinde. Karadeniz temsilcisinin ağır bir ceza alması beklenirken Kanarya'da olaylara karışan futbolcuların sevk edilip edilmeyeceği merak konusu. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

TFF'den açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu olaylı derbi sonrasında "Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor A.Ş. ile Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan maç sırasında ve maçtan sonra meydana gelen olaylarla ilgili; temsilcilerimiz ve devlet yetkililerimiz ile iletişim halindeyiz.

Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez.

Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın." açıklamasında bulundu.

12 gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında ilk belirlemelere göre 12 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek şunları kaydetti;

Maç esnasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı madde atan C.K. isimli şahıs, müsabaka esnasında tespit edilmiş, yakalanarak gözaltına alınmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonrası sahaya ilk atlayan H.Ç. adlı şahsın kaldığı otel tespit edilmiş, otelde yapılan araştırmada şahsın otelden ayrıldığı anlaşılmış, Rize istikametine gittiği bilgisinin alınması üzerine 12 çalışmalar sonucu şahıs Yomra ilçesinde yakalanarak hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara doğru koşan şahsın, stadyuma giriş yapmış olduğu passolig sahibinin C.Ç. olduğu tespit edilmiş, sahaya giren şahsın passolig sahibi olmadığı anlaşılmış, yapılan incelemelerde sahaya giren E.T. isimli şahıs Araklı ilçesinde yakalanmış ve gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonunda sahaya girerek Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'i darp eden şahsın O.B. olduğu tespit edilmiş, şahıs Kalkınma Mahallesi'nde yakalanmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Sosyal medyada paylaşım yaparak taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M. , O.O., E.T., ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonrası yapılan kamera çalışmaları sonucunda sahaya girdiği tespit edilen A.S., B.T. isimli şahıslar yakalanarak, haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Şu ana kadar tespit edilen 12 şahıs ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Yaşanan olaylarla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir.

Fenerbahçe ligden çekilebilir!

Sarı lacivertli kulüp yönetim kurulu toplantısında Süper Lig'den çekilmek dahil olmak üzere birçok gündemin değerlendirileceği bir Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilmesi yönünde karar verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Yönetim Kurulu, 18.03.2024 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.

1- Tüzüğümüzün 20. Maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği Yönetim Kurulu’nun tamamının talebi üzerine,aşağıdaki gündemle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına;
toplantının, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılmasına, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının, 9 Nisan 2024 Salı günü, aynı yer ve saatte, aynı gündemle,çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Gündem:
1- Açılış,
2- Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi,
3- Saygı Duruşu,
4- İstiklal Marşı,
5- 17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi,
6- Kapanış.

Başkan Ali Koç'tan 1. Lig açıklaması

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1. Lig ile ilgili olarak FBTV'de açıklamada bulunarak; "Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Etmediğimizi de defalarca söyledik. Yine defalarca haykırıyoruz Türk futbolunda yaşananları; bahsinden, şikesinden, haksız rekabetten, hakemlerden hepsini bas bas bağırıp söylüyoruz. İşin geldiği noktayı da görüyorsunuz. Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz. Bu kararı aldığın zaman zaten bir alt lige düşme söz konusu olur. Çünkü biz her gün ölmektense bir gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız. 1 sene biz oynarız çıkarız ama herkes aklını başına alır artık yeter. Gerçek anlamda yeter. O 'yeter'lerden değil bizim söylediğimiz. Şunu sormak istiyorum maç 2-2 bitse gitti şampiyonluk. Ha belki başka bir yerde yapacaklar. Belki bu Denizli'deki gibi operasyonun bir tanesi daha Fenerbahçe’yi şampiyonluktan etmek için. Bunu kim organize etti? Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun etmediğini biliyorum ama birileri etti. Birileri müsaade etti, göz yumdu. Niye? Neden polis yoktu? Niye İstanbul’daki derbilerde alınan önlemler burada alınmıyor? İstanbul Emniyet Müdürü çok iyi de Trabzon’unki kötü mü? Her ilimizdeki Emniyet Müdür’lerimize saygı duymamız gerekiyor. Söz konusu devlet ise boynumuz kıldan incedir. Yani kısacası oyunlar bu şartlarda devam ettirilmemeliydi. Bu futbola tecavüz etmeye çalışan tribündeki belli kesim, hepsi de değil, o belli kesim de cesaretlenmemeliydi, durumları öteye götürmemeliydi. Arkadaşlarımız anlatıyor Trabzon tribünlerinde de olay çıkan yerlere tepki koyan Trabzon taraftarları vardı. Net bir şekilde kendi gözleri ile gördüler. Dolayısı ile bir şeyler dönüyor. TFF Başkanı ile konuş, Spor Bakanımız ile konuş, öyle yap böyle yap... Biz kendi derdimizi anlatmak için o saygıyı bile görmedik. Siz bilirsiniz. Siz bizi bu ülkenin dışlanmış bir kulübü olarak sanki başka bir ülkenin kulübü gibi muamele yaparsanız... Bunu devlet için de söylüyorum TFF için de söylüyorum medya için de söylüyorum. Kendi geleceğimizi kendi kaderimizi kendimiz belirlemek zorundayız. O yüzden bu çağrıyı yaptık." sözlerini sarf etti.

PFDK sevkleri bekleniyor

Trabzonspor'da Başkan Ertuğrul Doğan imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamayla bugünkü PFDK sevklerinin beklendiği belirtildi. Duyuruda "Yönetim Kurulumuz tüm yaşanan süreci dikkatli bir şekilde takip etmektedir.

Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yarınki disiplin sevklerinden sonra yapacağı detaylı açıklamayı kamuoyuyla paylaşacaktır.

Şunun gayet iyi şekilde bilinmesini isteriz ki; hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzon şehrini, Trabzonspor Kulübü’nü ve Trabzonspor’un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın! Buna asla izin vermeyeceğimizi hatırlatmakta fayda görüyoruz." denildi.

Sevkler bugün

Olayları ile dünya kamuoyunun gündemine oturan Trabzonspor Fenerbahçe maçının ardından bugün PFDK sevkleri gerçekleştirilecek. Kararlarda daha önce en yakın tarih olarak Josef de Souza'nın kırmızı kart cezasının kaldırılmadığı görüntülerin ardından sarı lacivertli futbolcuların da sevk edilmesi gündemde. Bordo mavililer ise ağır bir ceza ile karşı karşıya.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.