Trabzonspor Kanga'ya kavuşuyor! Guelor Kanga'da son durum...

Trabzonspor Kanga'ya kavuşuyor! Guelor Kanga'da son durum...
Trabzonspor'un sezon başında Sparta Prag ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçlarında beğenip izlemeye aldığı Guelor Kanga için devre arası yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştı. Çek basınına göre bordo mavililer Gabonlu futbolcunun transferinde en avantajlı takım konumunda.

Gelecek sezon Şampyionlar Ligi'nde yer almaya hazırlanan Trabzonspor'da transfer çalışmaları da devam ediyor. Yönetim, futbolculara sahaya odaklanmaları gerektiğini her defasında tekrarlarken şampiyonluk hedefini de diri tutmaya çalışıyor. Diğer yandan da transferde belirlenen adımlar atılıyor. Sezonun başındaki UEFA Avrupa Ligi mücadelelerinde formu ile dikkat çeken Gabonlu Guelor Kanga takibe alınmıştı. Devre arasında ise sözleşmesinin bitecek olmasından dolayı cüzi bir miktar bonservis bedeli ile alınmak istemiş ancak olumsuz sonuçlanmıştı. Yönetim Afrikalı oyuncunun transferini bitirmek için dört koldan çalışırken Çekya basını da Fırtına'nın en avantajlı takım olduğunu yazdı.
 


Talibi çok!

Çekya liginde bu sezon önemli işlere imza atanv e toplamda 15 gole katkıda bulunan Guelor Kanga, kontratının sonuna gelmesiyle birlikte cazibesini artırdı. Birçok takımın transfer listesine eklediği 29 yaşındaki futbolcu için Beşiktaş, Legannes, Celta Vigo ve Al Ahli ile Almanya Bundesliga'dan da taliplerin olduğu öğrenildi. Çek basını da Trabzonspor'u öne çıkardı.

guelor kanga

 

Guelor Kanga kimdir?

1 Eylül 1990 tarihinde Gabon'un Woleu-Ntem şehrine bağlı Woleu departmantında bulunan 20 bin nüfuslu (1993'te nüfus 22 bin olarak açıklandı) Oyem kentinde dünyaya geldi. Mangasport ile futbol hayatına başlayan Kanga ülkesinde Missile FC ve CF Mounana formaları giydi ve ilk yurt dışı serüvenini Rusya'nın Rostov ekibiyle yaşadı. Buradan Kızılyıldız'ın yolunu tutan 29 yaşındaki yıldız, 2017-2018 sezonunda Çekya ligine transfer oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.