Trabzonspor transferde bombayı patlatıyor! Bruno Petkovic'te sona gelindi

 DAMGA Editörü
Dün akşam saatlerinde formalarını tanıtan Trabzonspor, transferde de bombayı patlattı. Bordo mavililer Dimitrios Kourbelis'in ardından Bruno Petkovic'te de mutlu sona ulaştı.

Yeni sezon hazırlıklarına 30 Haziran'da başlayacak Trabzonspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Bordo mavililerin görüşme halinde olduğu Dimitrios Kourbelis'ten sonra ikinci transferi Bruno Petkovic. Dinamo Zagreb ile sözleşmesinin tamamlanmasına 1 sene kalan golcü futbolcu için anlaşma sağlandı. Fırtına, kısa sürede deneyimli golcünün takıma katılacağını resmen duyurmayı hedefliyor.

maxi-gomez-trabzonspor-aa-1921353.jpg

Maxi Gomez' talip var, teklif yok

Trabzonspor'un geçen sezon takımda bulunan santrforlardan Maxi Gomez'e talipler var. Suudi Arabistan, İspanya ve MLS'ten isteyen takımların bulunduğu Uruguaylı futbolcunun takımdan ayrılması halinde oluşacak boşluk Bruno Petkovic ile doldurulacak. Yıldız oyuncu da şu ana kadar takımdan ayrılmak istediğini dile getirmedi. Bu nedenle nasıl bir süreç işleyeceği henüz belirsiz.

fode-koita-aa-1797996.jpg

Koita belirsizliği

Bordo mavililere geldiği günden bu yana eleştiri oklarının hedefi olan Fode Koita, geçen sezonu Kasımpaşa'da geçirdi ve takıma geri döndü. Ancak Bjelica kendisini kamp kadrosuna almadı. Yıllık maaşının da yüksek olması nedeniyle fesih yolu aranıyor. Eğer anlaşma sağlanamazsa Gineli 1.5-1.6 milyon euro aralığında ücret kazanacak.

bruno-petkovic-dinamo-zagreb.webp

Hedefte Bruno Petkovic

Trabzonspor'da yeni sezonun ilk transferi Dimitrios Kourbelis'ti. Her ne kadar anlaşma resmen duyurulmasa da Yunan futbolcu İstanbul'a geldi. Kısa sürede de KAP'a bildirilmesi bekleniyor. Öncelikli mevkilerden biri olan forvete ise Burno Petkovic'in katılmasına artık kesin gözle bakılıyor.

petkovic-5.webp

'O paraları vermeyeceğiz' demişti

Fotomaç'ın haberine göre Başkan Ertuğrul Doğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kendilerinden çok yüksek bonservisler istendiğini ifade ederek "Ne Orsic ne de Petkovic için bu paraları vermeyeceğiz" demişti. 4 milyon eurodan başlayan pazarlıklar 3 milyon euroda tamamlanmak üzere. Bordo mavililerin yeni gol makinesi için taraftarlar da oldukça heyecanlı.

1280x720-25cb1374-2baa-11ec-ad52-3a925a8303a3.webp

Hem sevindirdi hem üzdü

Hırvatistan'ın Uluslar Ligi'nde ikinci olmasında büyük pay sahibi olan Bruno Petkovic, Hollanda karşısında fileleri sarsarak turnuvanın en iyi golüne imza atmış ve ülkesinin finale çıkmasını sağlamıştı. Ancak İspanya karşısında kaçırdığı penaltı ile de elenmesine neden oldu. Hırvat yıldız için ülkesindeki taraftarlar kendisine büyük destek verdi.

bjelica-transferin-basina-gecti-eski-oyuncusunu-geri-cagiracak-46.webp

23 golde adı var

Trabzonspor'un gol yükünü sırtlaması beklenen Bruno Petkovic geçen sezon Dinamo Zagreb ile çıktığı 42 karşılaşmada 14 gol attı ve 9 da asist yaptı. 4 senedir başkent takımının formasını giyen 28 yaşındaki futbolcu 1.93 metre boyunda. Sırtı dönük oyunda çok daha iyi olduğunu düşünen Bjelica kendisini takımda görmek istiyor.

bruno-petkovic-croazia-brasile.jpg

Bruno Petkovic kimdir?

Bruno Petkovic 16 Eylül 1994 tarihinde Hırvatistan'ın Metkovic kentinde doğdu. 28 yaşında. Daha önce NK Metkovic, NK Zagreb, Dragovoljac, Catania, Varese, Catania, Reggiana, Virtus Entella, Trapani, Hellas Verona ve Bologna formaları giydi. Şu anda ise aktif olarak GNK Dinamo'da forvet mevkisinde oynamaktadır. Bugüne kadar 4 Hırvatistan Ligi ve 1 Hırvatistan Kupası şampiyonluğu sevinci yaşamıştır. Bu sezon çıktığı 39 maçta 13 gol atıp 9 da asist yaptı. Katar'daki Dünya Kupası'nda ülkesi adına Brezilya karşısında fileleri sarstı. Güncel piyasa değeri 6 milyon eurodur.

Bruno, futbolla yoğun ilgisi nedeniyle mükemmel bir öğrenci olmasına rağmen eğitimine ara vermek zorunda kaldı ve futbol kadar yetenekli olduğuna inandığı matematikte de başarı yakaladı. İlkokulu memleketi Metković'te okudu, ancak futbol kulübü ve şehir değişikliği nedeniyle ilkokulun son iki sınıfını Zagreb'de bitirdi ve ardından Ekonomi Okulu'na girdi. Üçüncü sınıftan sonra İtalya'ya gittiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Futbol kariyerinin bitiminden sonra başka bir şey yapmayı planladığı için bir gün okulu ve üniversiteyi bitirme arzusunu dile getirdi. Üç yabancı dil öğrenmesinde futbol kariyeri ve sık sık başka ülkelere gitmesi rol oynadı. Aktif olarak İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca bilmektedir.

bruno-petkovic-trabzonspor.jpeg

Çocukluğundan beri futboldan başka bir sporu hiç düşünmedi. Bir futbol topuyla büyüdü ve profesyonel olarak futbol oynamaya başlaması an meselesiydi. Metković, birçok ünlü profesyonel hentbolcunun geldiği kasaba olarak biliniyor. Bruno da 1.93 metre boyu ile hentbol oynamış olabileceğini düşündürmesine rağmen başka bir spor yapmayı hiç düşünmediğini vurguluyor. Ara sıra basketbol, ​​voleybol ve tenis oynadı ama futbol her zaman onun büyük aşkı oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.