Trabzonspor yeni dinamosunu buldu: Marvelous Nakamba

Trabzonspor yeni dinamosunu buldu: Marvelous Nakamba
Bir yandan Süper Lig'in durumunun netleşmesini bekleyen Trabzonspor diğer yandan da transferde adımlarını atmaya başladı. Bordo mavililer orta sahada Mikel'den boşalan mevkiye önemli bir isim belirledi. Aston Villa forması giyen Marvelous Nakamba Fırtına'nın radarına girdi. Peki Marvelous Nakamba kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Süper Lig'in lideri Trabzonspor'da transfer çalışmaları da sürüyor. Scout ekibinin belirlediği isimler üzerinde duran bordo mavililerde adres yine Premier Lig olacak. Daha önce birçok oyuncuyu getirdiği İngiltere'ye bir kez daha sefer yapmaya hazırlanan Fırtına, gündemine Zimbabve vatandaşı Nakamba'yı aldı. Peki Marvelous Nakamba kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...
 


4 gol ve 5 asisti var

Fotomaç'ın haberine göre Trabzonspor Süper Lig'e verilen arada gelecek sezonun transfer çalışmalarına hız verdi. Bordo-mavililer, Nijeryalı futbolcu Obi Mikel'in takımdan ayrılışından sonra 6 numaraya oyuncu bakıyor. Takvim'de yer alan habere göre Mouscron forması giyen Frank Boya'dan sonra gündeme ikinci bir isim geldi; Aston Villa forması giyen Marvelous Nakamba... Geçtiğimiz yıl Belçika ekibi FC Brugge'dan Aston Villa'ya geçen 26 yaşındaki Zimbabve'li ön libero güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. Bu sezon 26 maçta görev yapan Nakamba 12 kez de ülkesinin milli takım formasını giydi. İngiliz ekibi Aston Villa'da oynayan Marvelous Nakamba 190 karşılaşmada oynadı, 4 gol atarken 5 de asist yaptı.

.Marvelous Nakamba Trabzonspor
 


Marvelous Nakamba kimdir?

19 Ocak 1994 tarihinde ülkesinin Hwange şehrinde doğan Nakamba futbola Bantu'da başladı. Burada gösterdiği performansla kısa sürede Avrupa ekiplerinin dikkatini çekti ve ilk yurt dışı transferini AS Nancy-Lorraine'ye yaptı. 2014 yılı yazında Vitesse'ye imza atan 26 yaşındaki futbolcu 3 milyon euro bedelle FC Brugge tarafından satın alındı. Sezon başında da 13 milyon euro karşılığında Premier Lig'in yolunu tuttu.  Bu sezon 26 maça çıktı. 


Menajeri tanıdık

Nakamba'nın transferinde baş rollerden biri olan William D’Avila, Türkiye'de de oldukça etkin bir isim. Ünlü menajer yolu Türkiye'den geçen ve hala Süper Lig'de forma giyen pek çok futbolcunun da haklarına sahip. Trezeguet, Onyekuru, Garry Rodrigues ve Emre Kılınç bu isimlerden bazıları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.