Trabzonspor'da Fode Koita öncesi son çıkış! Kritik bir karar verilecek...

Trabzonspor'da Fode Koita öncesi son çıkış! Kritik bir karar verilecek...
Trabzonspor'un Gervinho ve Bruno Peres'ten sonraki yeni transferi olarak açıklanması beklenen Bengali-Fode Koita hakkında verilecek karar büyük önem taşıyor. Gineli oyuncunun sakatlık sicilinin kabarık olması taraftarları da endişelendiriyor.

Yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan Trabzonspor'da transfer içib yoğun mesai harcanıyor. İtalya'da başlayan görüşmeler İsveç ve Slovakya Milli Takım kampında devam ederken yöneim yurt içinde de bış durmuyyor. Kaısmpaşa'dan geride kalan sezonun ilk anından itibaren istenen Fode Koita için ocak ayında da nabız yoklanmış ancak olumlu yanıt alınamamıştı. Sözleşmesi sona erenve kulübünden ayrılan deneyimli santraforun yeni adresi Trabzonspor olacak ancak çeşitli düşünceler taraftarı kuşkulandırıyor.


İşte o maddeler...
 

1) Fode Koita'nın maaşı: Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin en çok önem verdiği mali tabloda tüm detaylar defalarca gözden geçiriliyor. Limite göre hareket eden ve bu kuonuda öncü takımlardan biri olmayı başaran bordo mavililerde Koita'nın alacağı paranın yıllık 800 bin euro olacağı bekleniyor. 3 senelik imzalanması planlanan kontratla birlikte toplam maliyeti 2 milyon 400 bin euro olaak. Farklı kalemler ya da bonuslar eklenirse bu seviye daha da yükselescek.

2) Fode Koita'nın sakatlığı: Kasımpaşa'ya imza attığı günden bu yana formasından sıkça uzak kalan Fode Koita geçen sezonun yarısından fazlasında kadroda yerini alamadı. Öyle ki 18 maçı kaçırdı, 14 karşılaşmada adını listeye yazdırdı. 13 defa saha içerisindeydi. Toplam süre olarak ise 668 dakika hizmet verdi. Toplam 112 maça çıktığı Paşa formasıyla 95 mücadeleyi sakatlığı sebebiyle kaçıran Gineli bu konuda oldukça kabarık bir geçmişe sahip.

3) Fode Koita'nın performansı: Süper Lig'de iddialı bir kadro kurmak isteyen Trabzonspor'un listesinde bulunan Fode Koita şuan 30 yaşında. Kariyeri boyunca sadece bir kez 10 gol barajını geçti. O da iki sezon önce. 12 gol attığı senenin ardından eski ritmini bulamayan ve sakatlıklarla boğuşup bazı iddialara göre sorunları sebebiyle oynayamayan tecrübeli forvet bu konuda da kafa karıştırıyor.


Trabzonspor'a gönül vermiş birçok taraftar Afrikalı futbolcu ile sözleşmemesi yönünde görüş bildirmeye devam ediyor. Yönetim ve Abdullah Avcı kritik bir karar verecek.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.