Yabancı 'Avcı'sı Abdullah Avcı!

Yabancı 'Avcı'sı Abdullah Avcı!
GZT Giresunspor karşısında 2 penaltıdan yararlanamayarak 1 puana razı olan Trabzonspor'da gözler Galatasaray maçına çevrildi. Bordo mavililerde geçen hafta sonunda cezası sebebiyle kulübedeki yerini alamayan Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın yabancı meslektaşlarına karşı elde ettiği göz kamaştırıcı istatistik dikkat çekiyor.

Sivasspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart sornasında GZT Giresunspor karşılaşmasını tribünden izlemek zorunda kalan Abdullah Avcı, hafta sonunda oynanacak Galatasaray derbisi öncesinde oyuncularını hazırlamayı sürdürüyor. Teknik adam takımının bu sezonki performansı ile şampiyonluğa her hafta bir adım daha yaklaşırken elde ettiği istatistiklerle de öne çıkıyor. Son olarak yabancı meslektaşlarına karşı ezici üstünlüğü ile farklı bir seri yakaladı. Buna göre Avcı hem bu sezon genelindeki tüm teknik direktörlerle hem de 2014-2015'ten günümüze kadar Galatasaray'ın başında çıkan yabancı mevkidaşlarına yenilmedi.



Farklı skorlar aldı

Abdullah Avcı, 14/15 sezonundan bu yana Galatasaray'ın başında Türk olmayan teknik direktörlere karşı çıktığı 5 maçta 5 galibiyet elde etti. Bu süreçte aldığı farklı skorlarla da başarısını perçinledi.

Igor Tudor (5-1)
Igor Tudor (4-0)
Jan Olde Riekerink (2-1)
Jan Olde Riekerink (1-2)
Cesare Prandelli (4-0)


Bu sezon yenilgisi yok

Abdullah Avcı, bu sezon şu ana kadar ligde karşılaştığı tüm yabancı teknik direktörlere 5 karşılaşmada 5 galibiyet elde etti. Ligde de 51 puanla zirvede yer alan Avcı, şampiyonluk yolundaki mücadelesinde takımının en önemli kozu.

Vitor Pereira(3-1)
El Maestro(0-1)
Francesco Farioli(0-2)
Vincenzo Montella(2-0)
Marius Sumudica(1-0)


Avcı teknik direktörlük kariyerinde en çok Galatasaray ve Fenerbahçe'yi (5 kez) yendi. Beşiktaş'ı ise 3 kez mağlup etme başarısı gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.