DHKPC'ye baskında 5 gözaltı: Çelik kapılar oksijen tüpüyle kesildi

DHKPC'ye baskında 5 gözaltı: Çelik kapılar oksijen tüpüyle kesildi
İstanbul, Sultangazi'de dergi merkezi olarak kullanıldığı tespit edilen bir adrese baskın yapıldı. Baskında 5 kişi gözaltına alınırken, adresteki 2 çelik kapının oksijen tüpüyle kesilmesi sonucu gizli odalara girilmesiyle şüpheliler yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, DHKP-C terör örgütünün faaliyetlerini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar yaptığı ve bu çalışmalar kapsamında, örgütün fikir ve ideolojisi yönünde faaliyet gösteren ve örgütün yayın organı olarak bilinen Sultangazi'deki "Halk Okulu" adlı derginin ofis duvarları ile kapılarının çelik plakalar ile güçlendirildiğinin ortaya çıktığı ifade edildi.

Kapıların ardında; içeride, gizli odaların ve bölmelerin bulunduğu ve terör örgütünün yurtdışında bulunan "Merkez Komitesi" ile ofis içerisinde bulunan mevcut dijital malzemeler ile haberleşme yapılarak izlenilmesi gereken eylem planlarının iletiminin yapıldığı ve planlanan yapılması yönünde gelen talimatların ve planlarının, basımı yapılarak satılan dergi sayıları içerisinde yazılara şifreli olarak gizlendiği ve eylem için metropollerde hazır bekleyen DHKPC milislerine, Silahlı Propaganda Birlikleri'ne bu yollarla aktarım sağlanılarak eylemlerin gerçekleştirilmeye çalışıldığı bilgilerine ulaşıldığı belirtildi.

Kapılar oksijen kaynağıyla kesilerek açıldı

Elde edilen bilgier üzerine terör örgütüne ait adreste suç ve suç unsuru olabilecek delillerin ele geçirilmesi ve şüphelilerin yakalanması amacıyla bugün saat 12.00 sularında operasyon düğmesine basıldı. Yapılan baskında, adreste güçlendirilmiş şekilde bulunan 6 demir ve çelik kapıdan 2'sinin kilitli olduğu ve içeride bulunan örgüt mensuplarının kapıyı açmamaları üzerine, kapılar oksijen kaynağıyla kesilerek açıldı.

Gözaltına alınanlar arasında arananlar var

Ekipler içeri girerek Y.G, E.Y, F.İ, A.B, M.U isimli 5 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin tamamının; DHKP-C terör örgütü üyeliği suçlamasıyla adli mercilerde süren davalarının bulunduğu, F.İ.'nin "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan, Y.G.'nin de “Görevi Yaptırmamak için Direnme" suçundan adli makamlarca arandığı ortaya çıktı.

Baskında ele geçirilen çok sayıda dijital materyal ve örgüte ait dökümanların, gözaltına alınan şüpheliler tarafından kırarak ya da yakılarak zarar verildiği belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.