Takvimlerden 10 gün silindi Garip olayın gerçekleri ortaya çıktı

Takvim 4 Ekim 1582'yi gösterdiğinde yeryüzünden on gün silindi. Sosyal medya kullanıcılarının yaptığı paylaşımla ortaya çıkan esrarengiz gerçek tartışılıyor. The Real Bello yaptığı paylaşımda "Merhaba arkadaşlar takviminizde 1582'ye gidin ve ekim ayına bakın..." söylemlerine yer verdi.

Bir kullanıcı, Ekim 1582'nin gerçekten de 10 gün kayıp olduğunu doğruladı. 4 Ekim 1582'de takvim birdenbire 15 Ekim olarak değişti. Birçok sosyal medya kullanıcısı bunun arkasındaki mantığı anlamaya ve keşfetmeye çalışıyor.

Sosyal medya kullanıcılarının yaptığı paylaşımla ortaya çıkan esrarengiz gerçek tartışılıyor. The Real Bello'dan gelen bir gönderide, "Hey arkadaşlar, takviminizde 1582'ye gidin ve Ekim'e bakın..."dedi.

Kullanıcılar, Ekim 1582'ye gelindiğinde gerçekten 10 gün gibi bir sürenin kayıp olduğunu fark etti. 4 Ekim 1582'de takvim birdenbire 15 Ekim olarak değişti. Birçok sosyal medya kullanıcısı bunun arkasındaki mantığı anlamaya çalışmaya başladı.

Oldukça garip ve esrarengiz olan bu durumun arkasında aslında bir gerçek yatıyor diyebiliriz.

Takvimlerden 10 Gün Kayboldu

Real Bello, paylaşımında, "Miladi Takvim 4 Ekim 1582'de tanıtıldı ve onu Jülyen Takvimine göre yeniden düzenlemek için, doğrudan 15 Ekim'e geçerek on günü ortadan kaldırmak gerekiyordu. 14 Ekim'e kadar kimse doğmadı, kimse ölmedi" cümlelerini dile getirdi.

1582'ye gelindiğinde, her dört yılda bir artık günleri olan Jülyen takvimi, Dünya'nın yörüngesine kıyasla fazladan 10 gün birikmişti. Böylece Papa Gregory, son derece hassas yeni takvimine bu yılın 10 gününü, yani 4 Ekim'i iptal ederek yeni takvime bir başlangıç yapmış oldu.

Jülyen Takvimi Nedir ?

Jülyen takvimi MÖ 46'da kullanılmaya başladı. Julius Caesar tarafından benimsenen bu yapı, Batı'da 16. yüzyıla kadar kullanılmıştır. Gregoryen takvimi 1582'de değiştirildi. Bunun nedeni, artık yılların hesaplanmasında küçük bir fark olması ve günün yaklaşık olarak 128 yılda bir değişmesidir.

Ancak Rusya ve Bulgaristan gibi bazı Ortodoks Hristiyan ülkeler, Kilise'nin etkisiyle 20. yüzyılın başlarına kadar bu takvimi kullanmaya devam ettiler. Rusya'daki Bolşevik Devrimi'nden sonra bu takvim terk edildi ve yerini modern Gregoryen takvimi aldı. Ancak bu durumda bile, Rus Kilisesi gibi dini gruplar defalarca bu takvime geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Gregoryen Takvimi Nedir ?

Gregoryen takvimi veya Gregoryen takvimi, Papa XIII'ün Roma imparatoru Julius Caesar tarafından kabul edilen Jülyen takviminin yerini aldı. Gregory tarafından yaptırılan takvim. İsa'nın doğum yılını kutlayan bu takvim, bir yılı 365 gün 6 saat olarak tanımlar; bu, dünyanın güneş etrafında döndüğü dönemdir. Şu anda dünyada en yaygın kullanılan takvimdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi