Tarihe hakaret

Sevgili okurlarım tarihimizi merak edenleriniz vardır.

Geçenlerde yaptığım bir tarih gezisinde çok üzüldüm gördüklerim karşısında. Tarihi yerlere isimler yazmalar, şekiller çizmeler, ya da tarihi mekandan bir şeyler çalmalar vs. bunlar gerçekten utanç verici hareketler. Benimle beraber gelen yabancı turistlere karşı ben utandım gördüklerim karşısında. Kapadokya bölgesinde oldukça güzel tarihi yerler, müzeler bulunmakta. Tavsiye ederim gezmenizi. Ama gezerken eğer tanık olursanız bu tarz şeylere lütfen uyarı yapmaktan korkmayın. Hatta yerlere çöp atanları bile uyarabilirsiniz. Kültürel mirasımıza sahip çıkmamız gerekiyor, bencil düşünmemek gerekiyor. Şöyle düşünelim o bölgedeki insanlar sadece turizmden geçimlerini sağlıyor ve bölgeye gelen turistleri kaçırmak için yapacağımız hatalar oradaki insanların ekmeğiyle oynamak demek birde bu açıdan bakmak lazım olaya.

Yer altı şehirleri oldukça ziyaret alıyor. Düşünüldüğünde o dönemlerde insanlar düşmanlar karşısında kendini savunabilmek amacıyla ne emekler ile neler meydana getirmiş. Tabii bu durumu define arayanlar zamanında kendi lehine kullanmak için kaçak kazılar yapmış. Yani doğal yapıyı bozmuş. Bu kişiler için tarihi yerlerin pek bi önemi yok gibi duruyor.

Önlem amaçlı tarihi yerlerde görevli sayılarını artırabiliriz. Hem ekstra bir iş sahası olur işsizlere. Her yer gözetim altında olursa kimsede zarar veremeyecektir tarihimize. Ya da ciddi yaptırımlar olması gerekiyor. Ceza yemekten korkacaklardır illaki. Keşke böyle yaptırımlara gerek kalmasa ama malesef gerekiyor. Birebir gördüklerimi yazdım çünkü. Bugünlük benden bu kadar. Size tavsiyem herkes bir tane müze kart mutlaka çıkartmalı ve geçmişimizi yabancılardan değil birebir kendimiz görerek öğrenelim. Kendi geçmişimizi bile bilmiyoruz malesef ama bir turist bile bizden çok bilgiye sahip. Tarihimizi öğrenelim arkadaşlar,bugünlere nasıl geldik, atalarımız hangi badirelerden geçti, neler feda etti bilelim. Bilelimki ona göre saygı gösterip sahip çıkalım tarihimize.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi