2023 Facebook nasıl kapatılır, nasıl dondurulur?

2023 Facebook nasıl kapatılır, nasıl dondurulur?
Sosyal medya hayatımızın bir parçası olmasına rağmen konsantrasyon eksikliğinden üzüntüye kadar birçok soruna yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu sebeple bazı kullanıcılar sosyal medya hesaplarını kapatmak istiyorlar.

Bu bağlamda giderek daha fazla insan sosyal ağlara veda etmek istiyor. Aklımıza ilk gelen ve Instagram'ın da dahil olduğu platform olan Facebook için bir rehber hazırladık.

Facebook hesabı nasıl silinir?

Facebook'u silmek, hesabınızın geri dönüşü olmayan bir şekilde kapatılmasına ve arkadaş listenizin ve gönderilerinizin tamamen kaybolmasına neden olacaktır. Ama yinede hesabınızı silmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Facebook, aylık aktif 3 milyar kullanıcıyı aştı - Webrazzi

  1. Giriş Yapın: Facebook hesabınızı kapatmak için öncelikle hesabınıza giriş yapın.

  2. Ayarlar ve Gizlilik: Ekranın sağ üst köşesindeki üç çizgi simgesine tıklayarak açılır menüyü açın. Daha sonra "Ayarlar ve Gizlilik" seçeneğine tıklayın.

  3. Ayarlar: "Ayarlar ve Gizlilik" altında "Ayarlar" seçeneğini tıklayın.

  4. Hesap Bilgileri: "Ayarlar" sayfasında soldaki menüden "Hesap Bilgileri" seçeneğini tıklayın.

  5. Hesabı Devre Dışı Bırak: "Hesap Bilgileri" sayfasında, en üstte "Hesabı Devre Dışı Bırak" seçeneğini bulacaksınız. Bu seçeneği tıklayın.

  6. Hesabı Kalıcı Olarak Kapat: "Hesabı Devre Dışı Bırak" sayfasında "Hesabı Kalıcı Olarak Kapat" bağlantısını tıklayın.

  7. Şifre Girişi: Hesabınızı kalıcı olarak kapatmak istediğinizi onaylamak için şifrenizi girmeniz istenecektir. Şifrenizi girin.

  8. Kapatma İşlemini Onaylayın: Şifrenizi girdikten sonra "Hesabı Kalıcı Olarak Kapat" düğmesini tıklayarak hesabınızı kalıcı olarak kapatma işlemini onaylayın.

  9. Hesap Kalıcı Olarak Kapatıldı: Hesabınızı kalıcı olarak kapattığınızda, Facebook hesabınıza artık erişim yoktur ve tüm verileriniz silinir. Bu işlemi geri almak mümkün değildir.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.