YouTube Haber Merkezi mi açıyor, ne zaman aktif hale gelecek?

YouTube Haber Merkezi mi açıyor, ne zaman aktif hale gelecek?
YouTube, güvenilir kaynaklardan oluşan ve kullanıcıların haberleri takip etmesini kolaylaştıracak bir Haber Merkezi özelliğini duyurdu.

YouTube dünyanın en yaygın kullanılan çevrimiçi video paylaşım platformudur. Böyle olması aynı zamanda geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunun da göstergesidir. Yanlış bilginin yaygınlaştığı ve hatta bazı durumlarda birçok platformda teşvik edildiği bir dönemde YouTube, kullanıcıları güvenilir bilgi kaynaklarına yönlendirmek için bir haber merkezi bölümü oluşturuyor. Böylelikle hedeflediği kullanıcı sayısına güzel haberler getirecek.

YouTube Premium offers users access to ad-free content, offline streaming and background play | Arab News

Youtube haber merkezi nasıl olacak?

Öncelikle YouTube özel ve zengin bir haber merkezi sağlayacak. Bu sitede “yetkili kaynaklardan” farklı formatlardaki haberler toplanacaktır. Başka bir deyişle, isteğe bağlı videolar, canlı yayın içeriği, podcast'ler ve kısa videolar içerecektir. Bu sayede kullanıcılar birden fazla kaynaktan detaylı haberleri takip edebilecek.

Youtube haber merkezinin amacı nedir?

YouTube’a göre amaç, kullanıcıların bir konu veya hikaye hakkında çeşitli kaynaklardan ve açılardan daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olmak. YouTube ana sayfasında veya arama sonuçlarında gazete simgesi bulunan ilgili videoyu tıklayarak bir konunun veya hikayenin izleme sayfasına erişebilir hale gelemesi.

YouTube’un haber ve yurttaşlıkla ilgili ortaklıklar direktörü Brandon Feldman ve haber ürün yönetimi direktörü Geoff Samek, “Bu güncellenmiş haber deneyiminin, izleyicilerin bir haber konusuna dalmak istediklerinde çeşitli güvenilir ve farklı kaynaklara erişmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz.” açıklamalarını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.