İşte o uygulama ücretli dönemi başlattı: Ödeme yoksa paylaşım yok!

İşte o uygulama ücretli dönemi başlattı: Ödeme yoksa paylaşım yok!
Popüler sosyal medya uygulaması yeni kullanıcılarından paylaşım yapmak için yıllık ödeme almaya başladı.

Sosyal medya devi X (Twitter), kullanıcılardan ücret alma planlarını doğruladı. Şirket, şu anda Yeni Zelanda ve Filipinler'de test edilmekte olan "Bot Değil" adlı programa ilişkin detayları açıkladı.

Bu nedenle uygulamaya kayıt olan yeni kullanıcılar, uygulamayı paylaşmak için yılda 1 dolar ödemek zorunda kalacak. X, "17 Ekim 2023 itibarıyla, iki ülkedeki yeni kullanıcılar için yeni bir kayıt yöntemi olan 'Bot Değil'i test etmeye başladık" diye açıklıyor.

X) Twitter'dan aboneliği bulunanlara yeni özellikler - Son Dakika Teknoloji Haberleri | NTV Haber

Ödeme yoksa paylaşım yok

Fortune'un haberine göre; yeni sistem spam ve bot hesapların etkinliğini kısıtlamayı amaçlayacak. Bot veya spam hesaplar yerine kullanıcıların gerçek olup olmadığı test edilecek.

X'te telefon numarasını doğrulayan ve 1 dolar ödeyenler tweet, retweet, yer imleri ve beğeniler gibi temel özellikleri kullanabilecek. Ödeme yapmayanlar siteyi sadece okunur modda kullanabilecek.

Sistem şu an için dünya genelinde uygulanmıyor. Fakat X'in abonelik sistemini yaygınlaştırma çabaları, bu sistemin yakında herkes için uygulanabileceğini düşündürüyor.

Bot Değil sistemi Türkiye için geçerli değil. Geçerli oldu takdirde ödenecek ücret tutar 30 veya 50 lira olacak gibi duruyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.