Apple kendi yapay zeka modelini mi geliştiriyor?

Apple kendi yapay zeka modelini mi geliştiriyor?
Apple, web sitesinde birçok iş ilanı yayınladı. Bu iş ilanlarının etkili yapay zeka alanında olduğunu belirtmek gerekir.

Necdet Oktay Apaydın - Teknoloji devlerinin etkili yapay zeka yarışı hız kesmeden devam ederken, böyle bir hamlenin Apple'dan tuhaf bir şekilde geldiği söyleniyor. Bugün yayınlanan bir rapor, şirketin çalışanlarının ChatGPT kullanmasını yasakladığını gösteriyor, "Apple kendi aracını mı geliştiriyor?" soru sormak.

Şimdi ise bu iddiayı destekleyecek bir gelişme yaşandı. Amerikan teknoloji devi, web sitesinde çok sayıda iş teklifi yayınladı. Bu iş ilanlarının etkili yapay zeka alanında olduğunu belirtmek gerekir.

apple-yapay-zeka.webp

Apple, üretken yapay zekâ konusunda uzman kişileri arıyor

Apple'dan bir düzineden fazla iş ilanı, "etkili yapay zeka uzmanları" aradıklarını ortaya koyuyor. Şirket, özellikle olağanüstü otonom sistemler oluşturma konusunda tutkulu olan makine öğrenimi uzmanları aradığını söylüyor. Bu tür boş kontenjanların 27 Nisan'da ilan edilmeye başlandığı da haberlerde yer aldı.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, ChatGPT gibi modellerin artan popülaritesi nedeniyle Apple'ın da bu yarışa katılacağı söyleniyor. CEO Tim Cook, bu ayın başlarında yaptığı kazanç görüşmesi sırasında bu konuda yorum yapmaktan kaçındı; ancak, Üretken Yapay Zekayı "çok heyecan verici" olarak tanımlıyor ve şirketin "kasıtlı ve düşünceli" bir yaklaşım benimseyebileceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.