iPad'lerde neden hesap makinası yok ?

iPad'lerde neden hesap makinası yok ?
Apple her zaman; Trend takipçisi olmaktan çok trend belirleyici olarak bilinir. Küçük değişiklikler bile çok fazla gürültü yapabilir. Yani iPad'lerde hesap makinesi olmaması meraktan kaynaklanıyor olabilir.

Müge Yücetürk - Her detayı titizlikle tasarlayan ve hatalardan asla ödün vermeyen Apple neden diğer ürünlerine hesap makinesi işlevi eklerken iPad'de buna yer vermiyor? Bu bir bug mı yoksa kasten mi?Bunun bir hata olması pek mümkün gözükmüyor ama neden bilerek yapıldı?

Apple Watch'ta hesap makinesi bulunuyor

apple-hesap-makinasi.jpeg

Diğer markalar ve işletim sistemleri ile karşılaştırıldığında Apple, büyük değişiklikleri seven bir marka değil. Özellikle iPhone ve iPad serisi pek değişmedi. Ancak, Apple Watch'tan çok daha eski olmasına rağmen iPad'in hesap makinesi yoktur. Hesap makinesini iPad'inizde kullanmak için Siri'den harekete geçmesini isteyebilir, Google'a yazabilir veya reklamlarla dolu başka bir hesap makinesi uygulaması indirmesini isteyebilirsiniz. Tabi bunlar çok pratik yöntemler değil.

Steve Jobs'un hesaba katmadığı bir şey son anda patlak vermişti

Ancak iPad'in neden bir hesap makinesi uygulamasına sahip olmadığının hikayesi, iPad'in bitmesinden birkaç hafta öncesine dayanıyor. iPad tasarlanırken iPhone'un işletim sistemi de benzer şekilde iPad'e taşınmıştı ama dikkate alınmayan bir şey vardı. Hesap makinesi büyük ekranda böyle görünürdü.

Geliştiricinin önüne iki seçenek vardı

Steve Jobs, hesap makinesi uygulamasının görünümünü iPad'in piyasaya sürülmesinden bir ay önce fark etti, ancak tasarımı hiç beğenmedi. Jobs, Apple'ın önde gelen yazılım geliştiricisi Scott Forstall ile bir araya geldi ve ona iki seçenek sundu: sıfırdan yeni bir iPad hesap makinesi oluşturmak veya uygulamayı tamamen kaldırmak.

Kalan kısa süre göz önüne alındığında, Bay Forstall böyle bir olasılık dışılık düşündü ve o ve Bay Jobs hesap makinesinden tamamen kurtulmaya karar verdiler.

Yeni bir bilgisayar için planım yok. Hâlâ popüler olan iPad'de hâlâ bir hesap makinesi uygulaması yok ve yazılım geliştiricilerin üzerinde çalıştığına dair bir kanıt yok.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.