Bilgi paylaşımı Facebook'un başını ağrıttı! Elon Musk her şeyini sildi

Bilgi paylaşımı Facebook'un başını ağrıttı! Elon Musk her şeyini sildi
Son olarak tanıttığı Tesla ile dünyanın konuştuğu çılgın iş adamı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde patlak veren Analytica'nın Facebook verilerine sahip olması skandalı sonrasında bu mecradaki sayfalarını silme kararı aldı.

Dünyanın en çok konuşulan isimlerinden biri olan ve geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Elon Musk Facebook'a savaş açtı. 50 milyon kişinin bilgilerini Analytica ile paylaşan ve Mark Zuckerberg'in de 'Hata yaptık' itirafıyla gündeme oturan Facebook önemli bir trafiği kaybetti. Musk ünlü sosyal medya platformundaki milyonluk sayfalarını sildi.

BBC Türkçe'de yayınlanan habere göre kendisine Twitter'dan yapılan baskılara karşılıksız kalmayan Musk, sahip olduğu şirketlerin Facebook sayfaları olup olmadığını dahi bilmediğini ve yakında sileceğini söyledi. Tesla için de 'Facebook sayfası var' yorumu alan ünlü iş adamı onu da sileceğini açıkladı. Kısa bir süre sonra da iki sayfa imha edildi.

elon musk
 

2.5 milyon takipçisi var


Sayfaların silinmeden önce 2,5 milyondan fazla takipçisi vardı. Facebook, 2016'da 200 milyon dolardan fazla değere sahip yeni bir iletişim uydusunu SpaceX ile fırlatmak istemişti. Ancak roket kalkışta patlamış ve uydu da yok olmuştu. Musk ayrıca Facebook'un sahip olduğu Instagram'ı şimdilik kullanmaya devam edeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.