ChatGPT’ye gelecek yeni özellikler belli oldu!

ChatGPT’ye gelecek yeni özellikler belli oldu!
OpenAI, ChatGPT'ye yakında eklenecek yeni özellikleri resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Son yıllarda yapay zeka alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerin önemli bir kısmı ChatGPT'dir. OpenAI tarafından geçen yılın sonlarında kullanıma sunulan ChatGPT, yepyeni özelliklerden yararlanıyor.

Sorduğunuz hemen hemen her soruyu yanıtlayabilen ChatGPT, yeni özelliklerle daha da kullanışlı hale geliyor.

chatgpt-yeni-ozellikler-2.webp

ChatGPT'ye soru sorduğunuzda veya bir konuda yardım istediğinizde, ne cevap vereceğinizi bilemeyebilir veya kararsız kalabilirsiniz. Bu sorunu çözmek için artık sohbete devam ederken önerilen yanıtlar alacaksınız.

Klavye kısayolları

Kısayollar, işlevleriyle zamandan tasarruf sağlayabilir. OpenAI, bu eylemi gerçekleştirerek ChatGPT'ye önemli tuş vuruşları ekleyecektir. Bu kısayollardan biri, yazılımdaki sohbet sırasında gönderilen son kod bloğunu kopyalamak için kullanılacaktır.

Örnekler

ChatGPT'yi açtığınızda boş bir sohbet ekranı göreceksiniz. Ama artık durum böyle olmayacak. Öyle ki artık sohbet başlatma önerileri sohbet başlamadan önce görüntülenecek.

Birden çok dosya yükleyebilme

ChatGPT'nin ücretli planı Plus aboneleri artık birden fazla dosya yükleyebilir. Dosyalardaki verileri ayrıştırmak veya özetlemek gibi amaçlarla kullanılan bu özellik, Code Interpreter eklentisinin beta sürümünde mevcuttur.

Oturum kapatılmayacak

chatgpt-yeni-ozellikler-1.jpg

Hepimizin bildiği gibi, ChatGPT'yi kullanmak için bir hesabınızın olması gerekir. Her hesap için giriş süresi 2 haftadır. Yani bu süre sonunda otomatik olarak bağlantısı kesilecektir. Ama bu bir daha olmayacak. Bu değişikliğin ayrıntıları şu anda mevcut değil.

Varsayılan dil modeli

ChatGPT'yi açtığınızda, GPT 3.5 dil modeli seçilecektir. Ayrıca başvuru sahipleri her seferinde GPT-4 dil modeline geçmelidir. Tabii ki bu zahmetli bir süreç değil, üstelik tek tuşla yapılabiliyor.

Ancak yine de çoğu zaman kullanıcı deneyimini etkiler. İyi haber şu ki; artık ChatGPT'ye her giriş yaptığınızda dil modelini seçmenize gerek kalmayacak. En son kullandığınız seçenek varsayılan olarak ayarlanacaktır.

Yukarıda belirtilen tüm özellikler, önümüzdeki hafta kullanıcıların kullanımına sunulacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.