ABD'li araştırmacılar: ChatGPT giderek aptallaşıyor

ABD'li araştırmacılar: ChatGPT giderek aptallaşıyor
ABD'nin en saygın kurumlarından biri olan Stanford Üniversitesi ve Berkeley'den araştırmacılar, ChatGPT yapay zekalı chatbot'un "aptallaştığını" belirtti.

Independent'in haberine göre ; Henüz tahkim onayına sunulmamış araştırma makalesinde, GPT-3.5 ve GPT-4'ün "davranışlarını" birkaç ay içinde önemli ölçüde değiştirdiği söyleniyor.

Sonuç olarak, chatbot yanıtlarının doğruluğu azalır.

1176136-2126429333-001.png

Makalede, GPT-4'ün Mart 2023'te asal sayıları çok iyi tanımladığı ve bu sayıları %97,6 doğrulukla tespit edebildiği söyleniyor. Haziran ayı sonunda aynı sorunun sadece %2,4'ünün doğru cevaplanabildiği gösterildi.

ChatGPT'yi daha yoğun kullandığınızda daha önce görmediğiniz sorunları fark etmeye başlıyor olabilirsiniz.

Araştırmacıların makalesi, ChatGPT'nin yavaş performansının arkasındaki nedenleri ele almıyor. Ancak performans düşüşünün kanıtlanabilir olduğuna dair iddialar var.

Gazete, "GPT-3.5 ve GPT-4'ün performansının iki sürüm arasında önemli ölçüde farklılık gösterdiğini ve her iki sürümün de belirli görevlerdeki performansının zaman içinde önemli ölçüde düştüğünü bulduk" dedi.

Modelleri güncellerken bazı yönlerini iyileştirmeyi amaçlarsınız. Ancak modelin diğer kabiliyetlerine zarar verip vermediğinizi bilmek önemlidir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.