Gelecekteki AirPods modelleri beyin dalgalarını okuyabilecek!

Gelecekteki AirPods modelleri beyin dalgalarını okuyabilecek!
Gelecekteki AirPods modelleri beyin dalgalarını okuyabilecek...

Temmuz ayında dosyalanan yeni bir Apple patenti, AirPods kulaklık serisine ek sağlık izleme özellikleri ekleme konusundaki düşünceleri ortaya koyuyor. Patent, çeşitli biyolojik sinyalleri okuyacak olan kulaklığın her yerine dağılmış küçük elektrotların nihai kullanımını açıklıyor. Bu patente göre geleceğin AirPod'ları beyin dalgalarını okuyabilecek ve buna göre hareket edebilecek.

AirPods, beyin dalgaları gibi biyosinyalleri okuyabilecek

gelecek-airpods-modelleri-beyin-dalgalari-okuyabilecek-sdn.webp

Taşınabilir bir elektronik cihazla ölçülen biyosinyaller, bunlarla sınırlı olmamak üzere, bir elektroensefalogram (EEG) içerebilir. Bazı düzenlemelerde, elektromiyogram (EMG), elektrokardiyogram (EOG), elektrokardiyogram (elektrokardiyogram) gibi diğer biyolojik sinyaller ölçülebilir. bu patentte kendi terimlerini kullanır. Apple, bu küçük elektrodun hem kablolu hem de kablosuz kulaklığın tüm muhafazasına yerleştirilmesinin patentini almıştır.

AirPods çok güçlü olacak

dims.jpeg

Buluş ayrıca aktif ve referans elektrotların kulağa göre ayrı ayrı yapılandırılması gerekebileceği konusunda uyarıda bulunur. Biyosinyal ölçer, kulaklığın ucuna da yerleştirilebilirken Apple, kullanıcının bir EEG kaydını veya diğer ölçüm oturumlarını başlatmak veya sonlandırmak için nasıl kenara basabileceğini gösteriyor. Apple'ın kullanıcıların beyin dalgalarını ve diğer biyolojik sinyalleri nasıl ölçeceğini planlamak için çok çalışması gerekse de, şimdilik hepsi fikir aşamasında.

Ayrıca, patentlerin genellikle tüm gerekçeleri kapsamak ve gelecekteki davalardan kaçınmak için mümkün olduğu kadar geniş dosyalandığına da dikkat edilmelidir. Nihai ürün, genellikle onu tarif eden patentte dosyalanandan çok daha sınırlı bir işleve sahip olacaktır.

Tanınmış Mayo Clinic ve sağlık araştırmacılarıyla işbirliği yapan Apple, Watch serisi ile semptomları analiz etmek için büyük verileri kullanarak ölçümlerin kodunu kırarak FDA onaylı gerçek elektrokardiyogram izleme elde etmeyi başardı. Ancak beyin dalgaları gibi biyolojik sinyallerin okunması da yasal bir düzenden geçmek zorunda olacağından, bu özelliği AirPods'un gelecekteki bir sürümünde görmemiz biraz zaman alabilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.