ChatGPT benzeri Apple GPT kullanılmaya başladı : ChatGPT'yi geride bıraktı!

ChatGPT benzeri Apple GPT kullanılmaya başladı : ChatGPT'yi geride bıraktı!
Teknoloji devinin ChatGPT benzeri yapay zeka sohbet robotu Apple GPT, şimdiden şirket genelinde kullanılıyor. Apple GPT şu anda Apple çalışanlarını desteklemektedir.

Geçen hafta Apple'ın kendi yapay zekasını geliştirmesinden bahsetmiştik. Yeni bilgilere göre, Apple GPT olarak adlandırılan, ChatGPT benzeri çalışan bir yapay zeka chatbot'u, bir süredir şirket çalışanları tarafından geleceğin özelliklerini prototiplemek, metni özetlemek ve üzerinde eğitildiği verilere göre soruları yanıtlamak için kullanılıyor.

Apple, yapay zekasını dahili olarak kullanıyor

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, GPT adlı sohbet robotunun şirket içinde test edildiğini ve Apple'ın yapay zekayı dahili olarak etkin kullanımını genişletmeye çalıştığını söylüyor. Gürman, Apple'ın aracı müşteri hizmetlerini desteklemek için kullanabileceğini de iddia ediyor. Sonuç olarak, AppleCare destek personeli gelecekte Apple GPT'yi etkin bir şekilde kullanabilir.

indir-1.webp

Chatbot dolandırıcılığı eğilimi, Apple ve CEO'su Tim Cook tarafından iyi bilinmektedir. Mayıs ayında Cook, "ele alınması gereken bir dizi sorun" olduğunu söyleyerek yapay zekadaki boşlukların altını çizdi. Öte yandan Apple ile karşılaştırıldığında Microsoft ve Google, yapay zeka üretimi alanında çok hızlı ilerleme kaydetti. Ancak Apple'ın herhangi bir duyuru yapmamış olması yapay zeka alanında aktif olmadığını göstermez. Hatta bazı kaynaklar Apple'ın önümüzdeki yıl "önemli bir yapay zeka duyurusu" yapacağını iddia ediyor.

Şirketin temkinli yaklaşımı makul sayılabilir. Ancak Apple, diğer şirketlerin yapay zeka alanındaki hamlelerine henüz bir tepki vermiş değil. Meta kısa süre önce Microsoft'un Azure platformunun Meta'nın LLaMA 2 açık kaynak kodunu benimseyeceğini duyururken, Samsung yapay zekayı kendi cihazlarına entegre etmenin yollarını aramaya devam edecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.