Elon Musk'ın xAI yapay zeka hayata geçti!

Elon Musk'ın xAI yapay zeka hayata geçti!
Elon Musk, paylaştığı yeni bir tweet ile kendi xAI yapay zeka şirketini resmen duyurdu. Şirket, evrenin gerçek doğasını anlamak için çalışmalar yapacak. Bu yeni yapay zeka modeli ChatGPT veya OpenAI'nin rakip olacak gibi duruyor.

ChatGPT'den sonra yapay zeka teknolojisine olan talep son zamanlarda hızla arttı. Bu kapsamda sizlere Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın ChatGPT ile rekabet edebilmek için yapay zeka odaklı bir şirket kurduğundan bahsetmiştik. Öyle ki Nisan ayında Twitter, Xcorp adlı bu şirketle bağlantı kurdu. Şimdi ise Elon Musk, kendi xAI yapay zeka şirketini resmen tanıttı.

Elon Musk'ın xAI yapay zeka şirketi doğuyor

Yeni yapay zeka şirketi xAI'yi Twitter hesabından paylaştığı bir tweet ile duyuran Musk, "Gerçekliği anlamak için @xAI'nin oluşturulduğunu duyuruyoruz." xAI sitesine girdiğimizde "xAI'nin amacı evrenin gerçek doğasını anlamaktır" cümlesiyle karşılaştık. xAI'nin hedefleri kesin olarak bilinmiyor. Ancak, projenin Google DeepMind, OpenAI, Google Research ve Microsoft Research'ün eski çalışanlarını içerdiğini belirtmek gerekir.

Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI hayata geçti! İşte detaylar

Ayrıca bundan önce Musk, ChatGPT modeli üzerinde Büyük Dil Modeli'ni (LLM) eğitmek için Nvidia'dan binlerce ekran kartı satın aldı. Şu anda xAI'nin X Corp'tan ayrı bir şirket olduğuna inanılıyor, ancak Twitter, Tesla ve X Corp'a ait diğer şirketlerle yakın işbirliği içinde çalışacak.

xAI’ın kurucu ortağı Greg Yang’a göre ise xAI, derin öğrenmenin matematiğini araştıracak ve yapay zekâyı bir sonraki seviyeye taşımak amacıyla büyük sinir ağları için her şeyin teorisini geliştirecek. xAI hakkında bildiklerimiz şu an için bunlarla sınırlı. Ancak şirketle ilgili daha fazla bilginin 14 Temmuz’da düzenlenecek bir Twitter Space oturumda paylaşılacağı aktarıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.