Google'ın yeni çıkardığı yapay zeka aracı gazetecileri işsiz bırakabilir mi?

Google'ın yeni çıkardığı yapay zeka aracı gazetecileri işsiz bırakabilir mi?
Google yeni çıkardığı yapay zeka aracını The New York Times, The Washington Post ve News Corp gibi büyük medya şirketlerinin kullanımına sundu.

Kasım 2022'de ChatGPT'nin hayatımıza girmesiyle yeni bir döneme girdik. ChatGPT, dünyaya en son yapay zeka teknolojisini gösterdi. ChatGPT'nin başarısının ardından diğer büyük şirketler de yapay zekaya daha fazla yatırım yapmaya başladı.

Google Genesis habercilerine destek verecek

Yapay zeka alanında en saygın şirketlerden biri şüphesiz Google'dır. Chatbot yarışmasında ChatGPT'yi Bard'a yenen şirket şimdi de başka bir yapay zeka sistemi üzerinde çalışıyor. Güncel bilgilere göre Google, mesaj yazabilen bir yapay zeka aracını test ediyor.

yazi-yazan-robot.jpg

The New York Times, Washington Post ve News Corp.'a göre, şirketin yeni sistemi yapay zeka alanındaki araştırmaları hızlandıracak. Önemli bir haber kaynağı olarak öne çıktığı belirtiliyor. Dahili olarak Genesis olarak adlandırılan Yapay Zeka, güncel olayların ayrıntılarına dikkat çeken içerikleri otomatik olarak üretebilir.

samsung-dil-modeli-yapay-zeka-gelistiriyor-1.jpg

Yorumlara göre Google'ın yeni yapay zeka aracı bir asistan görevi görecek ve haber editörleri ile gazetecilerin işini devralmayacak. Bu, gazetecilerin ve editörlerin daha önemli ayrıntılara odaklanmasını sağlar.

Bazıları Google'ın yeni çabalarından şikayet ederken, şirket yeni yapay zeka araçlarının yalnızca yardımcı olmak için yapıldığında ısrar ediyor. Şirket, diğer araçlarda olduğu gibi gazeteci üretkenliğini artırmak için yeni teknolojiyi kullanmayı hedeflediğini söylüyor.

Google, geliştirdiği yapay zeka araçlarıyla yeni bir çağın kapılarını aralıyor. Bakalım yapay zekanın işini üstlenen ilk uzmanlar grubu biz miyiz?

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.